RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Onderzoek KPMG naar voormalig Ajax-directeur Mislintat bijna klaar

Het onderzoek dat accountants- en adviesbureau KPMG doet naar de rol en belangen van de weggestuurde Ajax-directeur voetbalzaken Sven Mislintat is bijna klaar. Dat meldt Ajax bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

"Uit dit onderzoek moet blijken of er sprake is geweest van belangenverstrengeling. Dit onderzoek ziet toe op de gehele periode dat de directeur voetbalzaken werkzaam was bij Ajax", meldt de Amsterdamse club. "Het onderzoeksproces bevindt zich in de afrondende fase. Na afronding zullen de belangrijkste bevindingen en conclusies van dit onderzoek door Ajax openbaar worden gemaakt. Daarna wordt een buitengewone vergadering van aandeelhouders uitgeschreven om deze bevindingen en conclusies met de aandeelhouders te kunnen bespreken."

Nettowinst
Lees ook:
Nettowinst Ajax daalt van 76 naar 27 miljoen euro

Tegenstrijdig belang

Vooruitlopend op de afronding van het onderzoek voerde Ajax een Protocol Beoordeling Belangenverstrengeling en is binnen de raad van commissarissen (rvc) een integriteitscommissie gevormd. "Deze commissie ziet toe op de naleving van dit protocol en adviseert de rvc bij een (potentieel) tegenstrijdig belang bij de leden van de directie en/of rvc", aldus Ajax.

De
Lees ook:
De aanstelling (en het ontslag) van Mislintat kan Ajax duur komen te staan

Mislintat moest in september vertrekken omdat er te weinig draagvlak voor hem was bij Ajax. Dit gebeurde na onthullingen van de NOS over mogelijke belangenverstrengeling door de directeur voetbalzaken bij transfers. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) vroeg Ajax een maand geleden nogmaals naar de status van het onderzoek naar Mislintat. Tijdens de aandeelhoudersvergadering in november zei president-commissaris Michael van Praag dat hij verwachtte dat het onderzoek nog ongeveer één tot twee maanden zou duren.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update