Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rotterdams BIJ1-raadslid dat vrijwel nooit op kwam dagen stapt na bijna anderhalf jaar dan toch op

28-02-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5835 keer bekeken
  •  
ANP-446385750

Het nagenoeg onzichtbare Rotterdamse BIJ1-raadslid Michantely de Jong heeft na bijna anderhalf jaar dan toch haar zetel afgestaan. Dat meldt het AD. Sinds de november 2022 was De Jong slechts bij 5 van de 25 raadsvergaderingen aanwezig.

Vorig jaar liet de partij weten dat zowel De Jong als het enige andere Rotterdamse BIJ1-raadslid Megawati Vlasblom uit de running waren omdat ze “tegen muren aangelopen waren”. Vlasblom nam echter tijdelijk ontslag en liet zich vervangen, De Jong niet. Het AD meldt: “Halverwege 2023 woonde ze wel weer een aantal raadsvergaderingen bij, waarin ze onder meer stevig botste met burgemeester Aboutaleb. Kort daarna ontbrak ze opnieuw.”

Waarom ze nu wel stopt, laat De Jong in haar afscheidsbrief van drie zinnen niet weten. Ook de partij doet geen mededelingen over de reden van vertrek, wel noemen ze het “ontzettend jammer” en zeggen ze de “bevlogen inzet” van het afwezige raadslid te gaan missen.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.