VK Sportphoto

Jeugd

Feyenoord O19 kan comeback net niet voltooien en ligt uit UEFA Youth League

Moreno

De Onder 19 van Feyenoord is uitgeschakeld in de UEFA Youth League. De leeftijdsgenoten van Bayern München maakten vooral in de eerste helft het verschil. Bij rust keken de Rotterdammers tegen een 3-0 achterstand aan. Feyenoord wist nog bijna een comeback voltooiden, maar kwam niet verder dan 3-2.

Hoewel de Duitsers in de openingsfase niet veel creëerden, was Feyenoord onmachtig en zette Bayern München Feyenoord volledig onder druk. Na twintig minuten kwam de thuisploeg verdiend op 1-0 voorsprong. Het duurde ook niet lang voordat de tweede treffer viel aan Duitse kant; Feyenoord was na de openingstreffer de kluts kwijt. Na een snelle combinatie scoorde Fernandez voor Bayern, ook omdat rechtsback Lugene Arnaud buitenspel ophief. Op slag van rust kwam Bayern ook nog de 3-0, waardoor de wedstrijd al na 45 minuten beslist leek.

Hoewel Feyenoord totaal geen vuist kon maken voor rust, leek het elftal van Van Persie wel herboren na rust. Giersthove en Rudisill kwamen in de ploeg en gaven het elftal de benodigde energie. Binnen tien minuten brachten Fabiano Rust en invaller Giersthove het elftal compleet terug in de wedstrijd.

Met nog 35 minuten te gaan stond de ploeg van Van Persie op 3-2. Feyenoord bleef ook gevaarlijk; eerst miste Mike Kleijn oog-in-oog met keeper Schmitt, en een minuut later leek Feyenoord dan toch gelijk te komen. Echter keurde de scheidsrechter op advies van zijn assistent de gelijkmaker af. Nesto Groen zou hands hebben gemaakt, maar daarover bestaat twijfel. Op de beelden lijkt de bal op zijn schouder te komen.

In de slotfase was vooral Ayoub Ouarghi dicht bij de gelijkmaker. De pas zestienjarige middenvelder schoot in blessuretijd geweldig van buiten de zestien richting de kruising, maar keeper Schmitt pakte de bal van zijn leven. Zo slaagde Feyenoord er niet in, met name door de zwakke eerste helft, door te bekeren in de UEFA Youth League.