OnLeaks toont renders van Samsung Galaxy Z Fold6 met platte zijkanten

OnLeaks heeft renders gepubliceerd van Samsungs komende Galaxy Z Fold6. Deze vouwbare smartphone krijgt een vernieuwd ontwerp met platte zijkanten. De telefoon wordt volgens geruchten in juli aangekondigd. Een release moet in augustus volgen.

De Samsung Galaxy Z Fold6 krijgt een nieuwe behuizing, die 'hoekiger' oogt dan voorheen, blijkt uit de renders die bekende leaker OnLeaks publiceerde in samenwerking met Smartprix. Het apparaat krijgt volledig platte zijkanten. Het ontwerp van de foldable lijkt daarmee op die van de huidige Galaxy S24-telefoons, die eerder dit jaar uitkwamen.

Aan de achterkant van het toestel zit een camerasysteem met drie sensors, met rechts daarvan een flitser. De selfiecamera zit in een punch-hole in het scherm. Dat scherm krijgt volgens Smartprix een 7,6"-diagonaal, terwijl aan de buitenkant een 6,2"-coverscherm zit. Het zijn beide amoledschermen met een 120Hz-refreshrate.

De Galaxy Z Fold6 krijgt volgens Smartprix afmetingen van 154,9x129,9mm wanneer deze is uitgevouwen, met een dikte van 6,1mm. Daarmee zou het apparaat iets korter en breder zijn dan zijn voorganger. Verder verwacht de techwebsite dat de Galaxy Z Fold6 wordt voorzien van een Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3-soc. De Zuid-Koreaanse elektronicagigant voorzag zijn voorgaande Fold-telefoons ook allemaal van Snapdragon-socs, ook in Europa.

Samsung Galaxy Z Fold6-renders via OnLeaks/SmartprixSamsung Galaxy Z Fold6-renders via OnLeaks/SmartprixSamsung Galaxy Z Fold6-renders via OnLeaks/SmartprixSamsung Galaxy Z Fold6-renders via OnLeaks/Smartprix

Door Daan van Monsjou

Redacteur

28-02-2024 • 14:16

27 Linkedin Whatsapp

Lees meer

Reacties (27)

27
27
7
0
0
18
Wijzig sortering
1.4 mm korter en 2.6 mm breder dan de Fold 5. Ik weet niet of dat veel zoden aan de dijk zet om een beter werkbaar scherm aan de voorkant te krijgen. Het veel te smalle voorscherm was voor mij reden om de Fold 5 van de hand te doen. Misschien dat Samsung er met de rechte zijkanten een iets breder scherm in kan zetten. Maar ik blijf niet begrijpen waarom ze niet kijken naar Oneplus en Google die een scherm met normale en veel prettiger werkende verhoudingen aan de voorkant plaatsen.
Ik vind juist het smaller scherm fijn. Het toestel is al een stuk dikker dan wat je normaal gewend bent, en als het scherm dan breder is, dan wordt het toestel minder handzaam.
Nu kan ik mijn Fold 3 nog goed met 1 hand gebruiken, dat is dan voorbij. Natuurlijk is de aspect ratio even wennen, maar de breedte is goed wat mij betreft.

Voor mij zijn wel de minpunten dat het scherm op een gegeven moment niet meer vlak is, en dat Samsung hier eigenlijk geen goede oplossing voor geeft om dit op te lossen, daarnaast komt de screenprotector los na een tijd, en toen die bij mij er af was (en geen idee of dit ongeacht had gebeurd, of door het missen van de screenprotector kwam), kwamen er haarscheurtje op de vouw van het scherm.
Verder is natuurlijk dunner, even dik aan beide kanten, en vooral ook een smallere kant aan de kant van het scharnier erg welkom. Dat is allen vanuit het perspectief van de Fold 3.

Maargoed ik heb nul intentie om deze voorlopig te vervangen, paar maanden geleden is de mijne kapot gegaan, en is die gelukkig wel helemaal gerepareerd/vervangen, inclusief het binnenste scherm. Al deze problemen heeft mij laten zien dat in ieder geval tot en met de 4 er nog teveel problemen zijn om er nog 1 te kopen. Geen idee hoe het zit met de Fold 5, maar die is nog te nieuw om nog te weten of alle problemen daar zijn opgelost.
Dus ik wil deze nog 2 jaar gebruiken, blijkt dan dat de Fold 5/6 die problemen meer hebben, dan kijk ik wel weer, zelfde geldt natuurlijk voor andere bedrijven.

Voor de duidelijk, ik vind het nog steeds een heel fijn apparaat, maar de problemen voor deze prijs, is gewoon niet acceptabel. Gelukkig heb ik hem voor in de 800 gekocht, en niet 1500+ zoals sommige, want dat is die absoluut niet waard imo.
Als mede Fold 3 gebruiker vanaf het eerste uur heb ik een soort gelijke ervaring.
Waterdichtheid schijnt bij die telefoon(s) een relatief begrip te zijn geweest.

Na een (onbedoelde) duik in een rivier waren de speakers, accu en binnenste schermen afgeschreven.
Ook in mijn geval heeft Samsung alles kosteloos vervangen en gerepareerd, waardoor ik het niet als een groot probleem ervaar, maar meer als een offer wat je als early adopter bereid moet zijn om te brengen.

Met de zesde generatie van deze vouwbare telefoon in het vooruitzicht zou deze categorie telefoons m.i. inmiddels volwassenen behoren te zijn. Ik ben benieuwd en kijk er daarom naar uit. :-)
Grootste nadeel is dat dit nu nog wel het geval is. Mijn garantie is over een paar weken voorbij, daarna zou ik gewoon een nieuw toestel moeten kopen. Tenminste dat is mijn verwachting dat ze dan niet meer gratis repareren.
Ben benieuwd, hoekig design is de reden dat ik de Ultra series niet lekker in de hand vond liggen.

en het grote formaat daarbovenop, maar minder hoekig had wel geholpen
Ik heb juist het tegenovergestelde. Vind de S24 Ultra veel fijner in de hand liggen dan mijn OnePlus 10T.
Maar de S24 Ultra heeft een vlak scherm, ik heb deze niet gehad (S22 Ultra had ik, en na wat testen concludeerde ik hetzelfde problemen met de S23 Ultra)

Voor mij was het een combinatie van meerdere problemen, het minst problematisch vond ik de gebogen scherm (dus die issue zou ik niet met een S24 Ultra hebben)

Maar het formaat (ik gebruik mijn telefoon vaker met 1 hand dan 2) in combinatie met hoekig design speelde voor mij mee.

En ik denk dat het hoekige design de echte probleem was, ik heb eerder al grotere telefoons gehad (dat was pre-2022) en daar had ik minder comfort problemen mee dan met de Ultra.

Maar ik heb vaak meegemaakt dat ik gewoon last kreeg van mijn hand met de Ultra, want de hoek ervan bleef prikken in mijn hand (en dat met een vrij comfortabele case, zonder een case zou het 100% onwerkbaar worden voor mij)

Nou is dat waarschijnlijk een "ik" probleem, iemand met grotere handen of iemand die zijn telefoon vaker met 2 handen dan 1 gebruikt zal een andere ervaring hebben.

Maar voor mij was dat de grootste issue, en als de toestel kleiner was denk ik dat ik er minder last van had, maar dat terzijde.

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 29 februari 2024 02:14]

Ziet er goed uit, misschien het proberen weer waard, mits er een goede aanbieding is. Ik had een Galaxy Fold 3,, maar hij klapte niet helemaal meer open. Nu heb ik een S23 Ultra.
Als dit ervoor zorgt dat het toestel dichtgeklapt meer symmetrisch is vind ik het een goede stap in de juiste richting!
Dit doet de OCD goed he! :)
hahaha, ja precies de spijker op z'n kop!!
Bij Flip5 hebben ze dat al opgelost, als ze die tech ook in de fold scharnieren kunnen bouwen dan zou ie een symmetriche en minimale gap moeten hebben
Hoezo dan? De Flip 5 heeft dichtgevouwen aan 1 kant afgeronde hoeken en aan de andere kant steekt het scharnier uit. Dat vind ik niet zo symmetrisch.
Fraai ding wel, ben benieuwd of ze aan dat smalle voorscherm vast blijven houden. Dat vond ik persoonlijk wel het grootste minpunt na een weekje gebruik met zowel de Fold als de Fold5.

De formfactor welke bijvoorbeeld Google toepast lijkt mij veel praktischer.

[Reactie gewijzigd door Donstil op 28 februari 2024 14:37]

de verhouding is wat wennen, maar in gesloten vorm is een smalle fold juist heel fijn vast te houden.

en het heeft toch zijn voordelen.
meer beeld te gebruiken met toetsenbord open.
makkelijker 2 apps boven elkaar openen.
twitch chat naast de stream
Fraai ding wel, ben benieuwd of ze aan dat smalle voorscherm vast blijven houden
Nou dat is juist het opvallende aan deze leaks, het voorscherm is duidelijk breder geworden.
De Galaxy Z Fold6 krijgt volgens Smartprix afmetingen van 154,9x129,9mm wanneer deze is uitgevouwen, met een dikte van 6,1mm. Daarmee zou het apparaat iets korter en breder zijn dan zijn voorganger.

Dit is verkeerd overgenomen uit het artikel. Daar staat het correct. De afmetingen die Tweakers gebruikt, zijn de afmetingen van de Fold 5. Hieronder de juiste info uit de link:

As per the renders, the Galaxy Z Fold 6’s inner screen measures approximately 7.6 inches diagonally and the device has a dimension of 153.5 x 132.5 x 6.1 mm when unfolded.[/li]

Comparing it to the Galaxy Z Fold 5, which has a dimension of 154.9 x 129.9 x 6.1 mm (unfolded), we can conclude that the Galaxy Z Fold 6 is 1.4 mm shorter and 2.6 mm wider than its predecessor.
[/li]

[Reactie gewijzigd door ASNNetworks op 28 februari 2024 14:56]

De vormgeving doet me erg denken aan de latere Sony smartphones. Maargoed, smartphones lijken natuurlijk allemaal op elkaar.
Damn ik ben niet echt in de markt voor dit soort telefoons, maar dit ziet er wel heel strak uit

Deze hoekige telefoons vind ik echt zoveel beter dan die ronde telefoons, die zien er uit als speelgoed in vergelijking met deze renders O+
Ik wacht met smart op dit toestel. Mijn F3 is nu echt op z'n eind aan het lopen :p

Ik vraag me alleen af of dit wel lekker vast houdt, zeker gezien t formaat en gewicht. Verder ook benieuwed naar de f6 light die eraan komt.
Na minder dan 3 jaar al? Niet bijster duurzaam.
inderdaad, niet echt duurzaam.
Ze hebben nu wel het te smalle voorscherm gefixt maar hij is nog steeds veel dikker dan een gewone niet vouwbare telefoon. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Honor Magic V2. Ik zou toch wel wat meer verwachten van Samsung. Als Honor het kan moeten zij het toch ook wel kunnen.

Zelf trouwens zeker geen fan van de rechte zijkanten maargoed er komt toch een hoesje omheen. Maar afgeronde vind ik veel fijner in de hand liggen en beter uitzien.

[Reactie gewijzigd door Llopigat op 28 februari 2024 22:58]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee