'Feyenoord slaat grote slag met nieuw contract beoogde EK-ganger'

'Feyenoord slaat grote slag met nieuw contract beoogde EK-ganger'

28 februari - 13:12
57

Feyenoord slaat een belangrijke slag met het oog op de toekomst: Leo Sauer gaat zijn contract verlengen in De Kuip. De achttienjarige Slowaak gaat voor twee seizoenen bijtekenen, tot de zomer van 2028. Dat meldt 1908.nl.

De familie van Sauer reist nog deze week naar Rotterdam om bij het tekenmoment aanwezig te kunnen zijn. Voor Feyenoord is de nieuwe verbintenis van de linksbuiten een flinke opsteker. Zondag gaf het toptalent tegen RKC Waalwijk nog de assist op matchwinner Mats Wieffer (1-0).

Sauer streek in de zomer van 2022 neer bij Feyenoord, dat hem na een huurperiode definitief overnam van MSK Zilina. Dit seizoen klopt hij op de deur bij coach Arne Slot. In negen Eredivisie-duels was hij goed voor één doelpunt en drie assists. Door de concurrentie van Igor Paixão en Luka Ivanusec is hij echter nog geen basisspeler.

Feyenoord overwoog in januari nog om Sauer als ruilmiddel te betrekken in een deal voor Couhaib Driouech. Het talent had dan op huurbasis de overstap naar de Kralingers moeten maken, maar zover kwam het niet. De Slowaakse international bleef in De Kuip en hoopt zich de komende maanden in de kijker te spelen voor het EK.