'Borussia Dortmund heeft geld nodig en zet Malen voor miljoenen in de etalage'

'Borussia Dortmund heeft geld nodig en zet Malen voor miljoenen in de etalage'

28 februari - 11:35 Laatste update: 13:02
110

Borussia Dortmund is volgens het Duitse Bild van plan Donyell Malen deze zomer te verkopen. De Nederlandse aanvaller moet zo'n veertig tot vijftig miljoen euro opleveren.

Die Schwarzgelben hebben geld nodig en willen de selectie in de zomer herindelen, meldt de Duitse krant. Om dat te bewerkstelligen, zal er eerst verkocht moeten worden. Hoewel Dortmund graag met Malen verder wil, zou de Nederlander zijn zinnen hebben gezet op een vertrek. Sportief directeur Sebastian Kehl is bereid mee te werken aan een verkoop en heeft daarom alvast een prijskaartje om de nek van Malen gehangen.

Met het geld van de transfer van Malen hoopt BVB de selectie, die volgens Kehl qua niveau 'gestagneerd' is, vervolgens een nieuwe impuls te geven. Malen heeft inmiddels 103 wedstrijden gespeeld voor Dortmund, waarin hij 31 keer scoorde en zeventien assists gaf. Dit seizoen staat de teller voor de voormalig PSV'er op tien doelpunten en één assist. In de Champions League scoorde hij onlangs nog tegen zijn oude club uit Eindhoven. 

Ook doelman Gregor Kobel wordt in verband gebracht met een vertrek uit Duitsland. Volgens Duitse media ziet PSG in de 26-jarige doelman een mogelijke opvolger van Gianluigi Donnarumma. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)