Militaire parade in Moskou waar de  hun nieuwste ballistische raket, genaamd Yars, wordt getoond.
Volledig scherm
Militaire parade in Moskou waar de hun nieuwste ballistische raket, genaamd Yars, wordt getoond. © ANP / EPA

Gelekte documenten onthullen criteria Russisch leger voor nucleaire aanval: “Drempel voor inzet van tactische kernwapens ligt lager dan verwacht”

De Russische drempel voor de inzet van tactische kernwapens ligt lager dan het land ooit publiekelijk heeft toegegeven. Dat blijkt uit geheime militaire documenten die de Britse zakenkrant de ‘Financial Times’ heeft ingezien. Experts die de documenten bekeken en controleerden, bevestigen de echtheid ervan. Dit zijn de criteria voor een Russische nucleaire aanval.

56 reacties

  • ludo verbueken

    2 maanden geleden
    benoemt nog een minister die het aanpakt
  • Moehmena Rahous

    2 maanden geleden
    @Gino Denil Oekraïne heeft zijn zelfgebouwde atoomwapens aan Rusland afgestaan in ruil voor Russische (en Amerikaanse en Engelse) bescherming, volgens het Memorandum van Boedapest, opgesteld in 1994...
  • oswald billiet

    2 maanden geleden
    De Amerikanen gooiden ze al twee keer, Rusland nog niet. Maar die bom komt er zeker omdat de provocaties en geleverde munitie nog toenemen . En het komt van beide zijden. Niemand wil vrede dus, wat is dan het uiteindelijke middel? Het einde... ook het einde voor ons.
  • Gino Denil

    2 maanden geleden
    Oekraïne ontwapende en gaf zijn zwaar legermaterieel en kernwapens terug aan Rusland. Dat verzekerde dat het de Oekraïense soevereiniteit ging respecteren, jan vandezande. Rusland brak zijn woord. Niet omdat Oekraïne bij de Navo wilde, daar was zelfs nog geen sprake van. Maar omdat de Oekraïners kozen voor echte onafhankelijkheid met een democratie. En een democratie is bedreigend voor Poetin. Even bedreigend als die was voor Assad en andere dictators.
  • jan vandezande

    2 maanden geleden
    Welke overeenkomsten heeft Poetin met voeten getreden? Ik weet dat het westen beloofd had dat de Navo niet naar het oosten zou uitbreiden en daar hebben ze zich niet aan gehouden. Ik weet dat het westen de Misk akkoorden niet heeft willen naleven. En ik weet dat Poetin aan Stoltenberg gevraagd had om een akkoord te onderteken om Oekraïne neutraal te houden. En die akkoorden heeft Stoltenberg nog niet eens willen ondertekenen. Verder zegt het westen dat ze Rusland willen verzwakken...