RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Willie Wonka-attractie Glasgow dicht na klachtenregen van teleurgestelde bezoekers

De advertentie (links) en de realiteit (rechts). Beeld © X via @MorningBrew

Het had een evenement vol chocolade en vrolijke kleuren moeten zijn, maar de Willie Wonka Experience in Glasgow stelde bezoekers behoorlijk teleur. In werkelijkheid bleek het te gaan om een bijna-lege fabriekshal met enkele plastic versieringen. En de prijs? 35 Britse pond per persoon, omgerekend zo'n 40 euro.

De advertenties voor het evenement waren door middel van kunstmatige intelligentie ontworpen, meldt de Britse krant The Guardian. Het zag er daardoor allemaal erg sprookjesachtig uit.

Het had een 'meeslepende ervaring' moeten zijn, gebaseerd op de nieuwe film 'Wonka' die afgelopen december uitkwam. Op X worden de echte beelden gedeeld:

Kinderen kregen aan het einde van de route een handjevol jellybeans en een bekertje limonade, vertelde een van de werknemers aan het Schotse STV News. Veel ouders klaagden dat hun kinderen moesten huilen van pure teleurstelling.

Geld terug

Enkele uren na opening en vele klachten later werd het evenement geannuleerd, meldt The Guardian. Mensen die op een later moment een tijdslot hadden geboekt, waren daar alleen niet over geïnformeerd. Op Facebook is inmiddels een groep opgericht waarin teleurgestelde families hun klachten delen.

Zelfs de politie werd uiteindelijk opgeroepen. De organisatie van het evenement heeft toegezegd dat alle bezoekers hun geld terugkrijgen.

Geflopte
Lees ook:
Geflopte Fyre Festival krijgt tweede editie: 'Het onmogelijke wordt mogelijk'