Bram Reinders, Roel van der Tempel, Mariska Spekenbrink en Marly van Leeuwen van de nieuwe Stichting Bewonersbelangen Arbeidsmigrantie in de Tweede Kamer. De stichting wil zich inzetten voor betere leefomstandigheden voor arbeidsmigranten en minder overlast voor omwonenden.
Volledig scherm
Bram Reinders, Roel van der Tempel, Mariska Spekenbrink en Marly van Leeuwen van de nieuwe Stichting Bewonersbelangen Arbeidsmigrantie in de Tweede Kamer. De stichting wil zich inzetten voor betere leefomstandigheden voor arbeidsmigranten en minder overlast voor omwonenden. © Guus Schoonewille

Omwonenden ‘Polenhotels’ trekken samen op: tegen overlast én tegen uitbuiting van migranten

Bezorgde burgers uit elf Nederlandse gemeenten trekken sinds kort samen op in hun strijd tegen de bouw van meer en grotere ‘Polenhotels’. Ze komen op voor hun dorpen én voor de arbeidsmigranten zelf. ,,We gaan niet op de A12 zitten, maar willen constructief meedenken met de mensen die het beleid maken.”

  1. Onrust binnen advocatuur: kantoor dient klacht in na plotselinge controle op 'verdacht gedrag' in gevangenis
    PREMIUM

    Onrust binnen advocatuur: kantoor dient klacht in na plotselin­ge controle op 'verdacht gedrag' in gevangenis

    Advocaten zijn woedend, nu blijkt dat zij worden bespied en geobserveerd. Hun bewegingen, manier van praten en ander gedrag worden in de gaten gehouden tijdens bezoek aan high profile cliënten. Het bekende advocatenkantoor Ficq & Partners heeft daarom besloten dat zijn werknemers niet meer praten met gevangenispersoneel wanneer zij dit soort cliënten in de gevangenis bezoeken.