Emoties bij slachtoffers van de toeslagenaffaire bij de presentatie van het rapport van enquêtecommissie.
Volledig scherm
Emoties bij slachtoffers van de toeslagenaffaire bij de presentatie van het rapport van enquêtecommissie. © ANP

Reacties op rapport toeslagen: ‘Ambtenaren werden aangemoedigd zoveel mogelijk ‘frauders’ te pakken’

‘Wat veel slachtoffers niet begrijpen is dat zij wel op allerlei futiliteiten aangepakt’ en ‘Giménez oogt als een moedeloze man die door zijn manier van kijken, lopen en praten uitstraalt dat hij geen schim meer is van de energieke mens die hij was’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van woensdag 28 februari verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

24 reacties

  • Paul Hendriks

    2 maanden geleden
    Heb nul vertrouwen in welke politicus dan ook, het enige dat ze kunnen is belasting opleggen en innen, ze luisteren niet naar wat gewone burgers graag zouden willen, het is al heel lang vriendjespolitiek. Laten we stoppen met die poppenkast en op een andere eerlijker manier de boel regelen, dit systeem is zo corrupt als de neten en in meer als 10 jaar rutte zijn we een bananenrepubliek geworden, onbetrouwbaar oen onrechtvaardig.
  • John van der Lee

    2 maanden geleden
    Als een gewone burger een fout maakt Is hij of zij een fraudeur, fraudeert het grootkapitaal is het fout, dit is hoe uitvoerings instanties denken
  • Dirk Brinkman

    2 maanden geleden
    Als ambtenaren werden aangemoedigd oftewel gepusht om zoveel mogelijk "fraudeurs" te pakken moet die opdracht vanuit de leidinggevenden komen , dus van de topambtenaren en het kabinet , daarom zouden die persoonlijk verantwoordelijk gesteld moeten worden , niet de ambtenaren die het vuile werk moesten opknappen , maar de echte schuldigen.
  • J Vergouwen

    2 maanden geleden
    @AvanIersel; Arie wat is er toch gebeurd met jou. Zo hardvochtig ken ik je niet. Ik ken ook jou als iemand van de nuance. Is er iets gebeurd met je na je pensioen in het verre Zweden? Oh ja, en gratis geld bestaat wel degelijk. Alleen houden de banken dat voor zichzelf.
  • S Steers

    2 maanden geleden
    Toeslagen...fraudegevoelig...vergisgevoelig...en daardoor durven mensen die er echt recht op hebben en ze zéér hard nodig hebben geen huurtoeslag, zorgtoeslag, whatever toeslag meer aan te vragen. Want: "Stel dat er ergens iets fout gaat, dan ligt je hele leven in puin". De overheid en de belastingdienst weten in feite toch al (bijna) alles. Ze rekenen automatisch uit wat je aan belasting moet betalen. Laat ze er toeslagbedragen er automatisch van af trekken. Dan kunnen ze burgers niets verwij
  1. Reacties op instortingsgevaar Brienenoordbrug: ‘Miljarden de grens over, maar voor drukste brug is geen geld’
    62

    Reacties op instor­tings­ge­vaar Brienen­oord­brug: ‘Miljarden de grens over, maar voor drukste brug is geen geld’

    ‘Nu moet er wellicht vier jaar gewacht worden voordat kan worden begonnen met de renovatie, omdat er eerst een nieuwe aannemer gezocht moet worden en een nieuwe begroting gemaakt wordt. Tegen die tijd ligt de brug op de bodem van de Maas’ en ‘Doe nooit meer onderzoek naar het antwoord op de vraag hoe het komt dat het Binnenhof met steeds meer scepsis en ergernis wordt bekeken door burgers’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
  2. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    28

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?