Maandag betoogden boeren nog onder andere tegen Europese regels.
Volledig scherm
Maandag betoogden boeren nog onder andere tegen Europese regels. © Photo News

Ondanks protest van boeren en politici keurt Europees Parlement tóch natuurherstelwet goed: “Kan in toekomst leiden tot stikstofcrisis XXL”

updateHet leek een thriller te worden in het Europees Parlement, maar toch is de natuurherstelwet vlotjes goedgekeurd. Die heeft als doel de achteruitgang van de Europese natuur af te remmen en herstellen. Of de wet goedkeuring krijgt van de EU-lidstaten, is koffiedik kijken. Landbouworganisaties roepen alvast op om géén stemming te organiseren op het niveau van de lidstaten, maar het staat op de agenda op 12 april.

58 reacties

  • Jean Donny

    2 maanden geleden
    De EU is alles behalve een weldaad geworden voor Vlaanderen. Zoveel is ondertussen duidelijk. Getuige torenhoge schuldenberg en belastingen. Vele regeltjes en wetten die nergens op staan.
  • Bollen Stefan

    2 maanden geleden
    Er is hier geen sprake van teveel mest. Dit probleem zou alleen in België en Nederland zijn, de rest van Europa niet? Hoe meer dierlijk mest afgevoerd moet worden, hoe meer kunstmest er gebruikt wordt. Dit is weer in het voordeel van de grote handel, het grote geld. De boer heeft weer het nakijken. En staat er al eens iemand bij stil als hij de wc doortrekt, waar het mest van de hele bevolking naartoe gaat. Dit slib is ook mest. Natuurherstelwet: grondinname door de groenen voor het grote geld.
  • Ruben Leenknecht

    2 maanden geleden
    de ander Landen strenger natuurherstelbeleid.india,afrika,Peru,Brazilian,ook opkuis van plastiekof ander drankkartkns of blik opgeluist tot de riviera,anders halen hun natuurherstelwet niet,slechte imago, en afvalverwerking moet gesubsideert worden omdat armste Landen niet meekunnen moeten we helpen ook strenger vuilniscompagne uitstallen en publiseren en zeggen mensen vuiligheid opruimen.
  • Jerre Ama

    2 maanden geleden
    @RIET , over dat sociaal internettarief : De Sutter kwam met de telecombedrijven overeen dat 19 euro de maximumprijs wordt voor dat sociaal internetabonnement. Voor dezelfde categorieën van kwetsbare personen kan er aan dat vast internetabonnement ook een bundel met gsm, televisie of vaste telefonie worden toegevoegd voor maximaal 40 euro. --> die 40€ , bij scarlet kan dat ongeveer voor 42€ .. en prijs kwam er met input uit telecomsector over wat haalbaar was..
  • Ludo Vanhees

    2 maanden geleden
    Heel eigenaardig dat bepaalde politieke partijen( NVA,CD&V,open VLD)tegen de natuurherstel wet stemmen terwijl zij jaren geleden een overeenkomst met veel passie hebben afgesloten met overzeese landen.Dus vrij verkeer van landbouwproducten tss landen buiten EEG.Dit is nu juist de reden dat de boeren moesten uitbreiden(leningen enz).en oneerlijke prijzen krijgen.Natuurherstel is zeker ook goed voor de landbouw.