Vader Taylor Swift weg uit Australië na incident met fotograaf

Samenleving
door anp
dinsdag, 27 februari 2024 om 8:55
bijgewerkt om dinsdag, 27 februari 2024 om 9:10
anp270224060 1
De Australische politie zegt dat de vader van zangeres Taylor Swift "het land heeft verlaten". Het onderzoek naar de vermeende mishandeling van een fotograaf gaat wel door.
De 71-jarige Scott Swift wordt ervan verdacht dat hij een fotograaf zou hebben aangevallen. Die zou foto's hebben gemaakt van een privéjacht waar zijn dochter zich op dat moment op bevond. Fotograaf Ben McDonald (51) verklaarde volgens persbureau AFP dat hij door beveiligers werd weggestuurd en "op zijn gezicht is geslagen" door de vader van Swift.
Een woordvoerder van Swift liet weten dat "twee personen zich agressief opdrongen". Of de vader van Swift toen heeft ingegrepen, kon de woordvoerder niet zeggen. Tegenover Billboard zei de woordvoerder van de zangeres dat de fotograaf en een tweede persoon haar beveiligingspersoneel vast zou hebben gegrepen en "dreigden een vrouwelijk personeelslid in het water te gooien".
Volgens Australische media is Swift zelf inmiddels per privéjet vertrokken naar Singapore, waar ze haar wereldtournee vervolgt.