Derksen geeft Ajax 'fatsoenlijk' advies: 'Seizoenkaarthouders helft terugbetalen'

Derksen geeft Ajax 'fatsoenlijk' advies: 'Seizoenkaarthouders helft terugbetalen'

26 februari - 23:57
131

Johan Derksen is van mening dat Ajax zijn seizoenkaarthouders zou moeten compenseren voor het huidige seizoen. De Amsterdammers zouden er goed aan doen om de helft van het geld terug te geven, stelt hij bij Vandaag Inside.

"Het zou wel fatsoenlijk zijn als die club aan alle seizoenkaarthouders de helft terugbetaalt", aldus Derksen. "Een seizoenkaarthouder van Ajax heeft een garantie van goed voetbal, maar daar is geen sprake van", vervolgt de oud-voetballer.

"Maar daar hebben ze helemaal geen geld voor, ze hebben 110 miljoen euro uitgegeven", countert presentator Wilfred Genee. "Nee, het is ook onrealistisch", vervolgt Derksen. "Maar ze nemen hun seizoenkaarthouders wel behoorlijk in de maling voor die prijs."

"Het vervelende is natuurlijk dat je er straks wel een voor zes miljoen kunt verkopen, maar die wil van die zes miljoen vier miljoen mee, omdat hij het bij de andere club niet kan verdienen", stelt René van der Gijp. "En iedere club die bij Ajax koopt, die smeert dat weer over meerdere jaren uit. Dan zit je weer op je geld te wachten. Het geeft een hele hoop ellende", besluit Derksen.