Van Basten kent reden voor blessures Ajax: 'Normaal wil iedereen erbij zijn'

Van Basten kent reden voor blessures Ajax: 'Normaal wil iedereen erbij zijn'

26 februari - 21:29
41

De tegenvallende prestaties van Ajax zorgen voor meer blessureleed, zo meent Marco van Basten. Aan tafel bij Rondo stelt de analist dat spelers bij slechte resultaten eerder geneigd zijn om te blijven hangen in pijntjes en blessures, waar spelers in goede tijden de pijn verbijten om erbij te kunnen zijn.

"Het is ook zo dat overal waar slecht wordt gespeeld, je last hebt van veel blessures", zo stelt Van Basten. "Normaal gesproken heb je dat iedereen erbij wil zijn, want er wordt gewonnen en dat hoort erbij. Op het moment dat het slecht gaat, heb je altijd veel blessures. Want waarom zou je je druk maken? Het gaat toch niet goed. Dus áls er twijfel is, dan zijn ze geblesseerd."

"Waar een speler normaal gesproken zegt: nou, ik bijt door, ik speel weer, heb je in dit soort situaties dat ze al heel gauw denken: ik sla even over." Ronald de Boer is het eens met de lezing van zijn tafelgenoot. "Dat herken ik wel, dat was toen bij het WK in 1998, met mijn knie. We verloren de halve finale, maar ik weet zeker dat als we de finale hadden gehaald, ik had kunnen spelen. Toen we speelden om de derde plek, tegen Kroatië, was ik op. Ik kon niet meer. Dus ik begrijp wel wat je bedoelt."

"Ajax zit nu in een slechte fase. Dat helpt niet, als je iedereen nodig hebt. Bij het minste of geringste hebben mensen pijn of last. Dat zie je bij alle ploegen die het moeilijk hebben. Nou, Ajax heeft het moeilijk", besluit Van Basten.