De pro-Europese president van Moldavië Maia Sandu waarschuwt al langer voor de Russische agressie.
Volledig scherm
De pro-Europese president van Moldavië Maia Sandu waarschuwt al langer voor de Russische agressie. © ANP / EPA

Moldavië dreigt verscheurd te worden: pro-Russische regio mogelijk op weg naar annexatie door Poetin

UPDATEMoldavië dreigt het volgende slachtoffer te worden van Rusland. Daarvoor hebben experts al meermaals gewaarschuwd, maar komende woensdag dreigt die vrees waarheid te worden. Volgens een rapport van een Amerikaanse denktank is het mogelijk dat Transnistrië, een door Rusland gecontroleerde regio in Moldavië, een referendum over annexatie zal aankondigen.

40 reacties

  • Johan Snauwaert

    2 maanden geleden
    terug een referendum dat gunstig zal uitpakken voor Poetin
  • Christine Laevers

    2 maanden geleden
    Effe op Wikipedia Transnistrië geraadpleegd: eerlijk gezegd heel ingewikkeld. De jongeren vluchten er weg. MAAR Moldavië zelf wordt ondergesneeuwd door Russische propaganda en geïnfiltreerd door pro-Russische mensen aan een zeer intens tempo. Het is niet omdat je een bepaalde taal spreekt dat je daarom achter het regime van het moederland staat. En referenda worden in die contreien volledig misbruikt. De Krim bv.
  • wim CLAES

    2 maanden geleden
    Moldavië is nu al verscheurd het is sinds jaren bezet door het Russisch leger in transnistrie waar Russisch wordt gesproken, zelfs de roebel wordt er gebruikt. Als ukraine valt is de kans groot dat de kust een corridor wordt tot aan Moldavië, en Ukraine haar zwarte zee havens verliest. Dus blijf maar vechten, het zal meer kosten dan de bevolking alleen.
  • Miguel Leboucq

    2 maanden geleden
    De Europese Unie had bij 15 westerse landen moeten blijven. Al die kleinere ex-Sovietunie landen die erna bijgekomen zijn doen het enkel om subsidies en vetbetaalde postjes te krijgen. Voor de rest creëren ze vooral problemen.
  • Didi Bellens

    2 maanden geleden
    Is dit een trucje om ook toegevoegd te worden bij Europa????