Hongarije lag lang dwars bij de Zweedse wens. De Hongaarse premier Viktor Orbán (rechts) had onder meer grote moeite met de kritiek van de Zweden op de democratische gang van zaken in zijn land.
Volledig scherm
Hongarije lag lang dwars bij de Zweedse wens. De Hongaarse premier Viktor Orbán (rechts) had onder meer grote moeite met de kritiek van de Zweden op de democratische gang van zaken in zijn land. © AP

Zweden is nieuwste lid van de Navo na akkoord van Hongarije

Zweden kan toetreden tot de Navo. Hongarije is als laatste lid van alle bondgenoten akkoord gegaan maandag.

59 reacties

  • Bé Bruins

    2 maanden geleden
    Alles wat poetin zegt zijn leugens en nog eens leugens Economie draait goed volgens poetin maar je kan oneindig tanks bouwen en wie betaald dat,de burgers en niet de kliek die aan poetin kleeft.
  • jan van Blitterswijk

    2 maanden geleden
    M.A Aarts, dat de wereld er veiliger op wordt moeten we afwachten. Hoop doet immers leven. De regeringsleiders hoeven zich wat hun eigenveiligheid en die van hun naasten geen zorgen te maken anders kan ik de toezegging van 'kokos' Macron dat NAVO eenheden de in het nauw gedreven Oekraïners te hulp gaan schieten niet plaatsen.
  • Theo Lucassen

    2 maanden geleden
    Goed nieuws. En nu eiland Gotland van Zweden voorzien van kernwapens teneinde grote baby Poetin te stoppen. Een hele grote verwende baby die denkt dat hij Sralin is.
  • I. de Keet

    2 maanden geleden
    Voorlopig put Poetin onze voorraden uit. De economie van Rusland loopt als een trien begrijp ik.
  • J. Trenning

    2 maanden geleden
    @Mark stuurman, Frankrijk is, gelukkig, weer volwaardig lid van de NATO. Goede zaak dat Zweden nu ook lid is van de NATO. Dat maakt dit prachtige bondgenootschap een stuk sterker. De Romeinen zeiden het al: "Si vis pacem, para bellum" Ook wijlen generaal Spoor citeerde een toepasselijk gedicht: Wij wenden ons tot God en Jan Soldaat, Als hooge nood en bitt’re strijd ons wacht, De nood voorbij, het land in vredesstaat, Vergeten wordt de Heer en Jan Soldaat veracht.