1157713 bsr agency

Delic sluit terugkeer Opgezwolle naar de studio niet uit

Entertainmentfeb 26 , 14:00
Delic sluit een terugkeer van Opgezwolle naar de studio niet uit, maar geeft ook aan hier voorlopig geen tijd voor te hebben. Dit zegt de voormalige producer van de hiphopformatie uit Zwolle in de laatste aflevering van de podcast Opgezwolle Eigen Wereld: De Rest Is Geschiedenis van Omroep Zwart.

Kees de Koning

Kees de Koning maakte de podcast die opgehangen is aan het succesalbum Eigen Wereld, dat in 2006 uitkwam bij De Konings label Top Notch. In de aflevering van maandag bespreekt hij de podcast met voormalig Opgezwolle-leden Delic, Rico en Sticks. "De allereerste reactie die ik me herinner toen ik de podcast met jullie gedeeld had, was dat jij - Sticks - mij belde en riep van 'mag ik het nummer van Delic? We moeten gewoon de studio in, we moeten weer muziek gaan maken'."

Rico en Sticks

"Ja want het voelde even alsof je weer in die tijd zat", laat Sticks daarop weten, iets wat Rico beaamt. "Ik zat te luisteren en dacht 'wow man, we moeten gewoon weer wat gaan doen, gaan knallen'. Dat is het eerste wat ik dacht", vult hij aan. "Je zit zo in de impuls van het moment van die podcast, die heel erg indruk maakt", gaat Sticks verder. "Want eigenlijk ben ik er nooit mee bezig, nooit. Dus ineens zit je vol in die tijd, en je hoort dingen die je nog nooit gehoord had."

Podcast

In de podcast blikken Delic en rappers Rico en Sticks terug op de succesjaren, maar ook op de reden van de breuk op hun hoogtepunt in 2007. Sticks zegt bij het luisteren van die podcast "tuurlijk" te hebben gedacht "wat hebben we weggegooid?" "En over weer met elkaar in de studio zitten", besluit Delic. "Ik zou zeggen 'zeg nooit nooit'. Maar door de dingen waarmee ik nu bezig ben, zou het op de korte termijn geen optie zijn."