President Vladimir Poetin.
Volledig scherm
President Vladimir Poetin. © AP

Gelekte documenten tonen hoe Russische autoriteiten er meer dan 500 miljoen euro doordraaien om Poetin zeker herverkozen te krijgen

Meer dan 500 miljoen euro. Dat is het bedrag dat de Russische autoriteiten aan het spenderen zijn om president Vladimir Poetin volgende maand zeker herverkozen te krijgen. Gelekte documenten uit het Kremlin tonen dat het geld gaat naar propaganda en een informatieoorlog. “Manipulatie vooraf om manipulatie op verkiezingsdag tot een minimum te beperken”, noemt historicus en Rusland-expert Mark Galeotti het.

6 reacties

  • Polutnik Ronald

    1 maand geleden
    Waarom 500 miljoen euro uitgeven om zeker te zijn dat Poetin verkozen zou worden , maar verkiezingen zijn helemaal niet nodig daar in Rusland want Poetin volgt toch zijn eigen weer op . Ook al moest er iemand anders de verkiezingen winnen .
  • Mario Dewerchin

    2 maanden geleden
    allemaal doordacht met z'n vriend Trump, valt niet op hoor dat dit al op voorhand afgesproken was vandaar die beïnvloeding
  • Rudy Van Daele

    2 maanden geleden
    Kan toch geen probleem zijn, hij is de enige kandidaat!
  • Willy De Vidts

    2 maanden geleden
    Hoeveel krijgen de partijen in ons land? En wat kosten de verkiezingen in de VS? Eén financiële opsteker misschien: Zelensky heeft de verkiezingen voor onbepaalde tijd uitgesteld!!!!
  • Theo Dereu

    2 maanden geleden
    Dat Poetin een voorbeeld neemt aan de Unie, daar heeft het volk niets te vertellen over wie er aan de leiding komt.