DE SKILAT HOOG LEGGEN

Nicolette van Dam blikt jaar na skiongeluk terug op zware revalidatie

2 maanden geleden / Aangepast: 2 maanden geleden / Beeld © ANP
Nicolette van Dam blikt jaar na skiongeluk terug op zware revalidatie

DE SKILAT HOOG LEGGEN

Nicolette van Dam blikt jaar na skiongeluk terug op zware revalidatie

2 maanden geleden / Aangepast: 2 maanden geleden / Beeld © ANP Geschreven door RTL Boulevard
Geschreven door RTL Boulevard

Nicolette van Dam (39) staat afgelopen weekend stil bij de heftige periode die ze achter de rug heeft. Het is inmiddels een jaar na haar skiongeluk en volgens de presentatrice kan eindelijk 'de vlag uit' na twaalf maanden revalideren.

"Het is gelukt!"

Nicolette plaatst een video waarin haar vooruitgang te zien is. 'Vandaag een jaar geleden, scheurde ik m’n voorste kruisband volledig af en binnenband zo goed als tijdens het skiën', begint ze haar bericht. In plaats van een operatie kiest Nicolette voor een 'pittige revalidatie'.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De presentatrice moet door het ongeluk vanaf nul beginnen. 'Voor het eerst weer leren lopen, traplopen, fietsen, springen en rennen. Alles voelde als een mijlpaal en ik heb ook behoorlijk wat traantjes gelaten. Maar het is gelukt!' Hoewel skiën er volgens haar voorlopig nog niet in zit, kan ze naar eigen zeggen wel weer dansen op hakken. Iets wat ze ook maar al te graag in haar video laat zien. 

Tot slot steekt Nicolette mensen die in een soortgelijke situatie zitten een hart onder de riem. 'Voor iedereen die in een revalidatieproces zit, je voelt je vaak eenzaam en het is moeilijk te delen wat je voelt. Ook als je vooruitzichten moeilijk zijn, geef niet op. Heb echt wonderen zien gebeuren bij mensen in het sportmedisch centrum.'

RTL Boulevard
Nicolette van Dam