Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Extinction Rebellion bezet parkeergarages ING

  •  
26-02-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
9602 keer bekeken
  •  
ingxrrrr

Foto: Extinction Rebellion

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) hebben maandagochtend drie parkeergarages van ING in Amsterdam Zuidoost bezet. De actievoerders hebben de slagbomen vastgezet en zich aan het beton vastgelijmd.

De activisten eisen dat ING per direct stopt met het financieren van de klimaatverwoestende fossiele industrie. In Nederland is het nu al de warmste februari ooit (4 graden warmer dan het gemiddelde), maar de klimaatproblemen hier vallen in het niet bij die in het mondiale zuiden. Extinction Rebellion wijst erop dat er elke dag 20.000 kinderen ontheemd raken door weergerelateerde rampen.

“Het kan niet zo zijn dat ING deze crisis bewust blijft aanjagen”, stelt XR-woordvoerder Niels Moek in een verklaring. Extinction Rebellion voerde afgelopen zaterdag ook al actie tegen ING. Toen bezetten activisten de A10 ter hoogte van De Schoen, het voormalige hoofdkantoor van de bank.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.