Dumfries waarschuwt verbeten Lang: 'Noa... ik zou het niet doen'

26 februari - 06:30 Laatste update: 20:40
30

Noa Lang was in zijn tijd bij Club Brugge van mening dat hem onrecht werd ongedaan, en wilde in de media zijn verhaal doen. Denzel Dumfries zag het artikel in en waarschuwde zijn teamgenoot bij het Nederlands elftal voor de consequenties die zijn uitspraken zouden hebben, zo vertelt de verdediger van Internazionale in de nieuwe documentaire, die te zien is op Amazon Prime.

"Noa kwam naar mijn kamer. Hij zei: Dumpie, Dumpie. Kom eens even kijken. Ik heb een artikel, dus hij liet me het artikel lezen, want wij lezen de artikelen natuurlijk van tevoren wel terug. Toen zei ik tegen hem: Ja, Noa… ik weet niet, man. Ik zou het niet doen."

Lang bleek echter niet gevoelig voor de waarschuwing van zijn teamgenoot bij Oranje. "Hij zei: Jawel, ik wil het vertellen. Dit is mijn verhaal, ik zie het zo. Waarop ik zei: Ik vind het prima, weet je. Maar weet dat er wel mensen zijn die gaan klagen," zo zegt Dumfries met een lach.

De vleugelverdediger geeft aan dat hij Lang in deze situatie ook niet helemaal kon doorgronden. "Ik begreep hem ook niet, hè. Je moet je niet vergissen. Hij wilde graag vertellen wat voor onrecht hem is aangedaan in de jaren dat hij in België heeft gezeten, terwijl hij wel goed gepresteerd heeft."

Wil je de hele documentaire kijken? De vierdelige docuserie over Noa Lang is sinds vrijdag te zien op Amazon Prime Video.