Van der Vaart doet opvallende suggestie: 'Van Nistelrooij als Ajax-trainer'

Van der Vaart doet opvallende suggestie: 'Van Nistelrooij als Ajax-trainer'

25 februari - 23:05
140

Als het aan Rafael van der Vaart ligt, is Ruud van Nistelrooij een serieuze kandidaat om John van 't Schip op te volgen bij Ajax. De 109-voudig international heeft gehoord dat zijn voormalige ploeggenoot 'echt een heel goede trainer' is.

Enkele weken geleden zei Van der Vaart te hopen dat Van 't Schip aanblijft als Ajax-trainer, maar na de nederlaag tegen AZ (2-0) laat hij een ander geluid horen. "Over Frank de Boer zegt iedereen: top. Maar ik heb mensen gesproken en het schijnt dat van Nistelrooij echt een heel goede trainer is", zegt Van der Vaart bij Studio Voetbal.

"Nou, dan maar een Van Nistelrooij dan", gaat hij verder. "Ik wil dat er een grote naam naar Ajax komt. Maar eerst moeten al die spelers verkocht worden. Ik meen het serieus: het gaat niet om de trainer, het gaat om de spelers. Er zijn gewoon twintig spelers waarvan je denkt: wat moet je ermee?"

Pierre van Hooijdonk ziet Van Nistelrooij niet naar Ajax gaan. "Dat is niet realistisch, Rafael. Hij is een oer-PSV'er die in geen honderd jaar naar Ajax zal gaan." Van der Vaart: "Ik vind het heel gek dat je dat zegt. Als Ajax morgen belt, zal hij er echt wel voor openstaan." Ibrahim Afellay ziet op zijn beurt geen match. "Nee, daar geloof ik niet in. Ook niet dat Ajax bij hem aanklopt."

Van Nistelrooij stapte negen maanden geleden op bij PSV, kort voor het einde van het seizoen. Hij voelde geen vertrouwen meer in Eindhoven. Sindsdien wordt hij regelmatig gesignaleerd, onder meer bij FC Den Bosch. "Ajax, Feyenoord, dat is sowieso geen optie. Daarvoor heb ik te veel PSV-dna", liet Van Nistelrooij in het verleden al eens optekenen.