Vernederende Ajax-wissel voor Gaaei: 'Dit is voor hem veel te hoog gegrepen'

Vernederende Ajax-wissel voor Gaaei: 'Dit is voor hem veel te hoog gegrepen'

25 februari - 17:54
100

Anton Gaaei is niet goed genoeg voor Ajax. Die conclusie trekt Kenneth Perez na het belabberde optreden van zijn landgenoot, die tegen AZ na 35 minuten werd gewisseld door trainer John van 't Schip.

Gaaei dook na zijn wissel diep weg in zijn jas en schudde het hoofd. "Heel pijnlijk", reageert Marciano Vink bij ESPN. Volgens de analist was de Ajacied niet scherp genoeg. "Hij doet zijn best, maar hij toont gewoon niet de benodigde scherpte. Aan de andere kant had je Borna Sosa er ook uit kunnen halen."

Tekst gaat verder onder tweet

Perez is het oneens met Vink. "Het heeft bij Gaaei niets met scherpte te maken. Het is kwaliteit. Dit is voor hem veel en véél te hoog gegrepen. Deze jongen is een doordouwer, die met de beste bedoelingen en zo scherp als hij kan het veld in gaat. Maar hij is gewoon niet zo goed."

Het verrast Perez dat Gaaei niet beter tot zijn recht kwam als wingback. "Dit systeem had hem juist moeten helpen. Maar Ajax speelt gewoon weer zoals ik had verwacht. Héle slechte momenten, matige momenten, goede momenten en heel goede momenten wisselen elkaar af. Ze spelen als een middenmoter. Of ze nou met vijf, acht, vier of drie man achterin staan, ze zullen altijd kansen weggeven."