Translate

zondag 25 februari 2024

Twee broers filmden zichzelf terwijl ze dieren martelden en gaan 8 jaar de bak in : Politie "de meest afschuwelijke misdrijf ooit gezien"


Brazilië:

Twee broers die zichzelf filmden terwijl ze dieren martelden, zijn gevangen gezet voor wat een politieagent beschreef als enkele van de "meest gruwelijke misdrijven" die hij ooit had gezien.

https://www.independent.co.uk/news/uk/crime/brothers-deer-abuse-animal-police-jailed-dorset-b2482711.html

Kristen, 24, en Todd Cooper, 29, 

werden gevonden met verschillende video's waarop te zien is dat het paar "onnodig lijden veroorzaakt bij dieren, voornamelijk op het platteland 's nachts", aldus de politie.

De films toonden Kristen, uit Bransgore, die gewonde herten en hazen leed toebracht en soms honden aanmoedigde om ze aan te vallen in New Forest National Park.

Er waren ook video's waarop herten te zien waren met verwondingen aan hun geslachtsdelen die suggereerden dat ze verminkt waren.

Een expert beschreef de "gruwelijke" films als enkele van de ergste gevallen van dierenmishandeling die hij in 24 jaar als dierenarts had gezien.

Todd Cooper gaf toe dat hij een daad van dierenmishandeling had gepleegd waarbij zijn broer een hert vasthield terwijl hij het met een stomp voorwerp op het hoofd sloeg. Kristen Cooper pleitte schuldig aan zeven overtredingen van het veroorzaken van onnodig lijden aan een beschermd dier.

Politieagent Sebastian Haggett, van het Rural Crime Team van de politie van Dorset, zei: "Cooper onderwierp dieren herhaaldelijk aan gruwelijke niveaus van pijn en lijden, schijnbaar voor zijn eigen vermaak en dat van anderen. Dit zijn zonder twijfel enkele van de meest gruwelijke misdrijven die ik ooit heb onderzocht."

Inspecteur Darren Ord, van Hampshire en Isle of Wight Constabulary zei: "Deze gruwelijke misdaden hebben veel schade en lijden veroorzaakt, en we zijn blij dat deze misdaden zijn erkend met deze veroordeling en dat de daders voor het gerecht zijn gebracht.

"We nemen meldingen van criminaliteit op het platteland uiterst serieus en onze agenten zullen blijven samenwerken met partners om criminelen te laten zien dat dit soort misdrijven niet worden getolereerd in Hampshire, of over onze grenzen."

 

David Sidwick, commissaris van de politie en misdaad van Dorset, zei: "Kristen Cooper heeft betreurenswaardige en misselijkmakende wreedheden begaan, evenals misdrijven die het hart van onze plattelandsgemeenschap treffen."

Angharad Thomas, CPS Wessex Wildlife Lead, zei: "Dit was een schokkende zaak, met onvoorstelbaar geweld en wreedheid tegen dieren op een niveau dat ik gelukkig zelden eerder heb gezien.

"Door nauw samen te werken met het Rural Crime Team, konden we ervoor zorgen dat we al het bewijs hadden dat we nodig hadden voor een sterke vervolgingszaak, zodat deze beklaagden voor hun wreedheid en absolute minachting voor beschermde dieren werden berecht."

De broers hebben nu in totaal acht jaar en acht maanden gevangenisstraf gekregen - waarbij Kristen vijf jaar gevangenisstraf heeft gekregen en Todd drie jaar en acht maanden. Beide mannen zullen ten minste de helft van hun straf uitzitten voordat ze in aanmerking komen voor vrijlating op licentie.

Kristen zal ook worden onderworpen aan een Criminal Behaviour Order voor 10 jaar en gediskwalificeerd voor het bezitten van een hond voor 10 jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten