anp 492032648

Oppenheimer en The Bear grote winnaars bij SAG Awards

Nieuwsfeb 25 , 12:21
LOS ANGELES (ANP) - Oppenheimer was zaterdag bij de uitreiking van de Screen Actors Guild (SAG) Awards in Los Angeles een van de grote winnaars. Bij het evenement, dat geldt als belangrijke graadmeter voor de kansen op een Oscar, kreeg de film drie prijzen. In de televisiecategorieën wist ook de serie The Bear drie prijzen te winnen.

Oppenheimer

Oppenheimer van Christopher Nolan won de prijs voor beste cast in een film en kreeg daarnaast de prijzen voor beste mannelijke hoofdrol en beste mannelijke bijrol, voor respectievelijk Cillian Murphy en Robert Downey Jr. In afwezigheid van een prijs voor beste film geldt de prijs voor beste cast als de belangrijkste. Bij de ceremonie worden de winnaars door andere acteurs gekozen. De Ierse Murphy noemde zijn overwinning daarom ook "extreem speciaal".
Lily Gladstone kreeg de prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol voor haar rol in Killers of the Flower Moon. Da'Vine Joy Randolph kreeg de prijs voor beste vrouwelijke bijrol voor The Holdovers.

The Bear

In de tv-categorieën kreeg The Bear de award voor beste cast in een comedyserie. Hoofdrolspelers Ayo Edebiri en Jeremy Allen White gingen er in die categorie met de acteerprijzen vandoor. Steven Yeun en Ali Wong wonnen allebei een prijs voor hun rol in de serie Beef. De prijs voor beste mannelijke rol in een dramareeks ging naar Pedro Pascal voor The Last of Us.
Elizabeth Debicki, die de rol van Diana speelde in The Crown, kreeg de prijs voor beste actrice in een dramaserie. The Crown was ook genomineerd voor de prijs voor beste cast van een dramaserie, maar die prijs ging uiteindelijk naar Succession.