PowNed

CBS: Witte Nederlanders met geld praten alleen met witte mensen met geld

Je verdient bakken met geld, je bent hoogopgeleid, je bent zo wit als wat en wat doe je dan? Je praat enkel en alleen met andere mensen die bakken met geld verdienen, hoogopgeleid zijn en zo wit zijn als maar zijn kan. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS. Volgens hen blijven mensen met een hoog inkomen zonder migratieachtergrond het meest in hun eigen bubbel, veel meer dan mensen mét een migratieachtergrond.

Door: redactie

  1. Laatste nieuws

EN DAT IS SCHANDALIG! RACISME! ZIE JE WEL! DISCRIMINATIE! Nee, onzin natuurlijk. Het is een totaal nietszeggend onderzoek want je ziet het van mijlenver aankomen dat Roderick-Jan uit Naarden met zijn BMW X5, vrijstaande bungalow-villa en dikke functie bij de bank weinig contacten heeft met mensen met een migratieachtergrond. Die komt Roderick-Jan simpelweg niet tegen in Naarden. En ook niet op de golfbaan, bij de rotary of bij de hockey van dochter Annabel-Fleur-Mees. Heel erg jammer, maar het is niet anders.

Voor mensen mét een migratieachtergrond is de situatie echter aanmerkelijk anders, aldus het CBS. Zij hebben in tegenstelling tot alle rijke witte mensen wél contact met mensen met een migratieachtergrond. En ook dat is logisch te verklaren omdat mensen met een migratieachtergrond in hoge mate wonen in verstedelijkte gebieden waar veel mensen met een migratieachtergrond wonen. De cirkel is wat dat betreft rond. Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Almere, noem maar op. Daar is het straatbeeld diverser, zijn de scholen veel meer gemixt, is de arbeidsmarkt internationaler, is de sportvereniging veel kleurrijker en ga zo maar door. En ja, dat heb je in pakweg Emmeloord allemaal niet.

Hoewel het dus een onderzoek is met allerlei open deuren als uitkomst, is het CBS er wel elf jaar mee bezig geweest. ELF JAAR. Van 2009 tot 2020. Je begint je af te vragen of ze daar niets beters te doen hebben en wie de toko eigenlijk financiert.