Kinderen van groep 8 van de Agnesschool krijgen een les digikunst.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen van groep 8 van de Agnesschool krijgen een les digikunst. © Frank de Roo

Dit is wat er gebeurt als kinderen 10 uur extra per week naar school gaan: ‘Moe aan einde van de dag’

Wat gebeurt er als je basisschoolleerlingen in achterstandswijken jarenlang tien uur extra in de week verplicht naar school laat gaan? De bedoeling is goed, de praktijk weerbarstig. Dat blijkt uit een experiment dat al jaren gaande is. ,,Vaak ben ik wel moe aan het einde van de dag.”

51 reacties

  • Marinus Burger

    2 maanden geleden
    @Ron Martinali dit is absoluut niet bij ieder kind het geval. Je haalt zo de kinderen eruit waarvan de ouders geen tijd of moeite in willen steken. En u spreekt van tuig en wat al niet meer? Niet ieder kind is tuig en niet ieder kind is verslaafd aan zijn of haar telefoon. Maar vanaf de zijlijn kan je alles roepen. Wij hingen vroeger rond in een cafetaria en laten we nu allemaal een waardevol diploma ontvangen hebben. Wij deden wat met onze kinderen en nu plukken we daar de vruchten van.
  • Hans Laats

    2 maanden geleden
    Hans Laats. Men kan géén vergelijkingen maken met de jaren 50 t/m 80 betreffende de moeheid van kinderen/jeugd van nu. De kinderen/jeugd van nu hebben alles of het v achterstand wijken of de betere gesitueerde, zijn verwend.
  • Sina Hogeboom

    2 maanden geleden
    Ja eerder moe van op de mobiel zitten.Mijn zoon had er pas een op de middelbare school.Nu lopen kinderen al met een mobiel ik vindt het nog steeds een bezopen iets.Ik snap niet goed waar dat goed voor is dat kinderen een mobiel moeten hebben!
  • C.J.H. PIETERSE

    2 maanden geleden
    @A.Wijnstok: "sporten helpt in ieder geval, want daar krijg je energie van": Fysiek tengere mensen worden daar zó moe van, dat ze úren nodig hebben om daarvan te herstellen! Ook als ze voldoende en gezond eten. Zij kunnen beter 's avonds sporten/buiten spelen; kunnen ze vrij snel daarna gaan slapen: mijn levenslange ervaring. Ik gruw v. gymles (ben er slecht in) en speelkwartier (de moeite niet; speelde thuis wel buiten). Ik had al 3/4 uur n. school gelopen, was al moe; zat het liefst binnen.
  • Jeanette Cardol

    2 maanden geleden
    Zou voor alle kinderen beter zijn, een continu-rooster en school tot 17 uur. Geen naschoolse opvang meer nodig en de kinderen lopen niet op schobberdebonk. Ze krijgen op school goed te eten en zijn geen probleemgeval voor de buurt. En wellicht leren ze en passant ook nog iets waar ze in de toekomst iets aan hebben!
  1. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    27

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?