Kane de reddende engel voor Bayern, dat in extremis nog wint van Leipzig

24 februari - 20:23 Laatste update: 20:27
17

Bayern München weet weer wat winnen is. Na een slechte serie leek de ploeg van de vertrekkende Thomas Tuchel ook niet te gaan winnen van het RB Leipzig, maar Harry Kane was in de blessuretijd de reddende engel. Daardoor werd het 2-1.

Nadat eerder deze week bekend werd dat Tuchel na dit seizoen vertrekt uit München, trad Bayern in eigen huis aan tegen Leipzig. Er was Der Rekordmeister veel aan gelegen om weer eens te winnen, nadat het recent drie nederlagen op rij leed. Matthijs de Ligt stond bij Bayern in de basis, terwijl Simons bij Leipzig aan de aftrap verscheen.

In de eerste helft waren beide ploegen redelijk in evenwicht. Zowel Bayern als Leipzig kreeg kansen, maar gescoord werd er nog niet. Dat veranderde na rust: na een goede actie van Jamal Musiala prikte Harry Kane de bal hard in de hoek. Daardoor stond Bayern na 55 minuten spelen op voorsprong.

Bayern was dominant in de minuten die volgden. Er leek daardoor geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg, tot Benjamin Sesko opdook in de zestien van Bayern: via het been van Leon Goretzka werkte hij de gelijkmaker tegen de touwen. Daardoor moest Bayern weer aan de bak.

De ploeg van Tuchel ging op jacht naar de winnende treffer, terwijl Leipzig steeds verder inzakte. In de blessuretijd was het uiteindelijk nog prijs voor Bayern: Kane kegelde knap de winnende treffer tegen de touwen. Daardoor weer Bayern weer wat winnen is en blijft het gat met Bayer Leverkusen acht punten.