Been adviseert PSV transfer: 'Superspeler, genot om naar te kijken'

Been adviseert PSV transfer: 'Superspeler, genot om naar te kijken'

24 februari - 21:13 Laatste update: 21:21
32

PSV doet er goed aan om Sergiño Dest zo snel mogelijk vast te leggen. Dat stelt Mario Been. De Eindhovenaren huren de 23-jarige vleugelverdediger van FC Barcelona, mét een optie tot koop van naar verluidt ruim tien miljoen euro.

Ook in het Eredivisie-duel met PEC Zwolle maakt Dest weer een sterke indruk. "Hij is enorm aanvallend ingesteld. Hij is eigenlijk een rechtsback. Maar kijk, hij slingert hem ook met links voor de goal", constateert Been bij ESPN, verwijzend naar de assist op Johan Bakayoko. "Het maakt hem werkelijk niet uit, rechts- of links. Als je ziet hoeveel energie hij in de wedstrijd legt. Het is gewoon een genot om naar te kijken. Heel incidenteel maakt hij ook zelf een goal."

Volgens de oud-trainer van onder meer Feyenoord is Dest 'absoluut een goede speler'. "Hij ging voor twintig miljoen euro van Ajax naar Barcelona. Dat is natuurlijk niet helemaal lekker gegaan. Ook bij AC Milan is het niet helemaal lekker gegaan. Maar nu bij PSV, écht geweldig."

PSV krijgt het advies om Dest zo snel mogelijk definitief over te nemen. "Dat zou ik als een speer doen als ik PSV was. Je krijgt straks nog de miljoenen van de Champions League binnen, buiten wat ze dit jaar al verdienen. Dit is echt een superspeler, een genot om naar te kijken."