Wijndal teleurgesteld in Mislintat: 'Zonder overleg, zag hem vier keer per week'

Wijndal teleurgesteld in Mislintat: 'Zonder overleg, zag hem vier keer per week'

24 februari - 09:45 Laatste update: 10:14
54

Owen Wijndal speelt inmiddels al een aantal maanden bij Royal Antwerp en de van Ajax gehuurde verdediger heeft het daar naar zijn zin. De verdediger baalt wel nog altijd van de gang van zaken op de laatste dag van de transferwindow afgelopen zomer. Wijndal moest daardoor vertrekken, omdat Borna Sosa ineens kwam.

"Ik wilde natuurlijk spelen bij Ajax. Dat was mijn eerste intentie", vertelt een openhartige Wijndal over de situatie van afgelopen zomer tegen Ajax Showtime. "Toen haalde Ajax Gaston Ávila op bij Antwerp. Het is ook niet erg als er concurrentie komt. Die wil ik echt wel aangaan. Ik wilde blijven en laten zien dat ik in de basis hoor." Wijndal presteerde in de voorbereiding niet direct naar behoren en had ook geen vaste basisplek.

Toch stond Wijndal een onaangename verrassing te wachten op de laatste dag van de transferzomer. "Op de laatste dag van de transferperiode kwam er echter nog een linksback. Sosa kwam van Stuttgart. Toen dacht ik van: 'Had mij dat even gezegd'. Ik weet ook wel dat dat niet verplicht is, maar als je elkaar haast iedere dag ziet, kon je wel zeggen: 'Owen, we zijn bezig om nog een linksback te halen, het is misschien handig als je verder kijkt.' Dat zou ik wel hebben gewaardeerd, maar zo is het niet helemaal gegaan."

Wijndal was daarin teleurgesteld in Sven Mislintat, met wie hij een goede band had, maar hij neemt het hem ook niet helemaal kwalijk. "Het enige waar ik teleurgesteld in was, was dat ze op de laatste dag nog iemand haalden en dat dat niet werd gecommuniceerd. Ik zag Sven denk ik drie of vier keer per week, dan had je het toch gewoon kunnen zeggen? Helemaal als je elkaar zo vaak ziet, lijkt me dat een kleine moeite. Al is het niet zo dat ik denk: dit is door Mislintat gekomen."