De moeder van Aleksej Navalny toen die pasgeboren was (links) en nu ze in Siberië probeert diens lichaam terug te krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
De moeder van Aleksej Navalny toen die pasgeboren was (links) en nu ze in Siberië probeert diens lichaam terug te krijgen. © VKontakte / ANP / EPA

PORTRET. Wie is Ljoedmila, de moeder van Navalny, en mikpunt van haat op Russisch internet

Ze ploetert nu al dagenlang door de Siberische sneeuw om haar zoon terug te krijgen. Heeft zijn lichaam even mogen zien, maar is dan weer wandelen gestuurd. En ondertussen proberen de Russen om moeder Navalny zwart te maken. Wie is Ljoedmila? En wat vond zij van het engagement van haar zoon? “Als het thuis over politiek ging, deed ik altijd vlug de ramen dicht.”

18 reacties

  • yabou jack

    2 maanden geleden
    De Russen zijn bang voor andere Russen.
  • Gino Denil

    2 maanden geleden
    Hij stierf in de strengste, verst afgelegen en best bewaakte gevangenis van Rusland, Bart Vanvoorde. Wat zou je willen insinueren met je denkbeeldige koppeling met andere feiten.
  • hans jacobs

    2 maanden geleden
    Ik heb enkel respect voor Russen die tegen Poetin zijn!
  • Bart Vanvoorde

    2 maanden geleden
    Feiten: Vergadering in München van de westerse leiders, aanwezigheid van Mevrouw Navalny op uitnodiging. Navalny sterft tijdens de vergadering, dit is een geen toeval en Rusland heeft geen baat bij zijn overlijden. Wie heeft er baat van dit alles?
  • Jef Verhulst

    2 maanden geleden
    Dat Poetin na al zijn blunders, moorden en regelrechte tirannie nog zoveel steun geniet in Rusland zegt veel over de Russen.