Nederlanders blinken uit bij Bologna: 'Je houdt je staande of je verzuipt'

Nederlanders blinken uit bij Bologna: 'Je houdt je staande of je verzuipt'

24 februari - 08:34
29

Sam Beukema en Joshua Zirkzee lijken helemaal op hun plek te zitten bij Bologna FC en zijn bezig aan een sterk seizoen in de Serie A. De teamgenoten lichten hun keuze voor Italië toe én spreken zich uit over de toekomstplannen.

"Het was niet de enige club die mij wilde hebben, maar de gesprekken verliepen soepel. Ik zei altijd al dat ik graag in Italië wilde spelen. De competitie spreekt mij als verdediger aan. Het is een harde mannencompetitie, waarin je vaak één-op-één moet verdedigen. Zie maar je persoonlijke duels te winnen. Je houdt je staande of je verzuipt", ligt Beukema zijn keuze voor Bologna toe in gesprek met De Telegraaf.

Zirkzee sluit zich aan bij de mening van zijn teamgenoot. "In de Serie A speel je om de paar weken een soort van Europa Cup-wedstrijd speelt. Zeven á acht clubs zijn actief in Europa. De ene week sta je tegenover Juventus, twee weken later moet je naar AC Milan. Je wint ook niet zomaar van de nummer zeventien. De weerstand is groot. Als je daaraan kan wennen en je bent in staat jezelf te laten zien, dan kan de volgende stap in je carrière een grote zijn", toont de spits zich ambitieus.

Zirkzee wordt veelvuldig in verband gebracht met een transfer. De ex-speler van Bayern probeert de verwachtingen zelf nog even te temperen. "In deze tijd dromen kinderen waarschijnlijk van de Premier League, maar ik wilde als kind topscorer worden van Italië. Omdat ik vond dat de Serie A de sterkste competitie ter wereld was."

Over het Nederlands elftal is het duo wat meer uitgesproken. "Joshua is compleet. Hij heeft diepgang, is sterk, heeft een goeie techniek en kan scoren. Voor mij is het een kwestie van tijd voordat Joshua er bij zit", zegt Beukema over zijn teamgenoot. De verdediger zelf kent eveneens torenhoge ambities. "In het voetbal moet je een beetje geluk hebben. Maar geluk kun je ook afdwingen”, zegt de verdediger over een kans in Oranje.