Wilde geruchten uit transferwereld: De Jong kan PSV mogelijk deze zomer verlaten

Wilde geruchten uit transferwereld: De Jong kan PSV mogelijk deze zomer verlaten

24 februari - 10:58
161

De naam van Luuk de Jong zou zijn gevallen bij de Turkse club Besiktas. Dat meldt de sportkrant Fanatik zaterdag. De spits van PSV zou deze zomer het belangrijkste target zijn voor de ploeg van kersverse trainer Fernando Santos.

Volgens het Turkse medium wil de clubleiding van Besiktas zich op twee posities zeker gaan versterken deze zomer. De Turken willen een centrale verdediger en één spits. Voor die eerste positie zijn Denis Vavro (FC Kopenhagen) en Robin Knoche (Union Berlin) in beeld. Voor de spitspositie moet Luuk de Jong dus naar Turkije komen. Zijn komst heeft prioriteit voor Besiktas.

Voor Besiktas zou het versterken van de spitspositie de grootste prioriteit zijn. De huidige aanvalsleiders Vincent Aboubakar, Cenk Tosun en Jackson Muleka voldoen volgens de Turken allemaal niet aan de huidige eisen van de club. Het doel is om alle drie de heren komende zomer van de hand te doen. De Jong moet dan als vervanger komen. De 33-jarige spits heeft nog een contract tot de zomer van 2025 in Eindhoven.

Besiktas deed jarenlang mee voor de titel in de Turkse Süper Lig. De club staat inmiddels vierde in de competitie met een gigantisch aantal van 24 punten achterstand (!) op de nummer twee Fenerbahçe. De koploper Galatasaray heeft zelfs 26 punten meer dan Besiktas.