Van der Gijp zag Feyenoord fout maken in penaltyserie: 'Blijkbaar niet op gelet'

Van der Gijp zag Feyenoord fout maken in penaltyserie: 'Blijkbaar niet op gelet'

24 februari - 09:14
60

René van der Gijp begreep niet veel van de penaltyserie van Feyenoord tegen AS Roma. Volgens de analist schoten bijna alle Rotterdammers de bal in de beste hoek van de keeper van de Italianen. Volgens Van der Gijp had Feyenoord echt wel kunnen zien in welke hoek de sluitpost zwakker was.

"Toen ik de keeper van Roma zag duiken, dacht ik meteen: dit is zijn favoriete hoek", vertelt Van der Gijp bij Vandaag Inside over wat hem opviel bij Feyenoord. "Zo duik je niet naar een hoek die je niet zo ligt. Maar om er dan nog vier in diezelfde hoek te gaan schieten als Feyenoord dat gaat me dan weer een beetje te ver. Daar hebben ze blijkbaar niet op gelet. Hij ging echt als een panter naar die hoek."

Feyenoord moest uiteindelijk door missers van Alireza Jahanbakhsh en David Hancko het onderspit delven tegen Roma in de penaltyserie. Doelman Mile Svilar wist beide penalty’s te pakken. Roma pakte het ticket voor de volgende ronde van de Europa League en treft daar Brighton and Hove Albion.

Ook bij Ajax zag Van der Gijp wat dingen fout gaan, maar dat had volgens de analist ook te maken met de weersomstandigheden. "Ook dat Ajax. Je ziet geen vertrouwen, geen rust, geen plezier, je ziet niks. Aan de andere kant denk ik ook, zij komen dat veld op en zien kunstgras, nul graden en zo’n vervelende tegenstander. Dan wil je natuurlijk dat die negentig minuten zo snel mogelijk voorbij zijn."