Zeker 200.000 doden en 300.000 gewonden: dit zijn de ontstellende cijfers na 2 jaar oorlog in Oekraïne

Waar de frontlinie in de eerste maanden van de oorlog nog fel verschoof - eerst in het voordeel van Rusland, daarna in het voordeel van Oekraïne - ligt ze nu al maandenlang min of meer op dezelfde plaats. Maar dat betekent niet dat er minder slachtoffers vallen. Minstens een half miljoen zijn er intussen te betreuren. En die vielen niet gelijkmatig aan elke kant. Wie moest al de meeste doden begraven? Hoeveel onschuldige burgers lieten al het leven? En wie brandt het snelst door zijn tanks en ander wapentuig? Een overzicht.

48 reacties

  • Wille Heylen

    2 maanden geleden
    Eerst 200-300k en dan iets verder "er vallen een half miljoen slachtoffers te betreuren". Sterk.
  • Michael Verschroeven

    2 maanden geleden
    @Mario en Gerrit, dan was Oekraïne nu een deel van Rusland, werden de Oekraïners “heropgevoed” en waren de Baltische staten en Moldavië de volgende prooien. Zijt blij dat je in de vrije wereld woont en help andere mensen ook om niet onder een dictatuur te vallen.
  • oswald billiet

    2 maanden geleden
    Wij, in de Navo, hebben al miljarden wapens geleverd aan Ukraïne. Het erge is dat al die wapens en granaten op het grondgebied van Ukraïne zelf werden gebruikt en het land mede tegen de Russen heeft verwoest. Van enige vrede is nog geen sprake. Dat heeft het bezoek aan Kiev duidelijk gemaakt.
  • Willy Bogaert

    2 maanden geleden
    David tegen laffe Goliath en dan nog gebrek aan beloofde wapens . De EU moet dan wapens kopen in de VS ? weeral 6 maanden wachten ,reizen en vergaderen nu
  • Jean West

    2 maanden geleden
    Oekraïne kan toch zelf wapens kopen met al de miljarden dollars die het heeft ontvangen van de USA en dit sedert 2016.