Mercedes schrapt plannen voor elektrische auto’s

1

Mercedes had beloofd tegen 2030 alleen nog maar elektrische auto’s te verkopen. Nu verscheurt de Duitse autogigant het besluit en kondigt aan dat het zal blijven investeren in benzine- en dieselauto’s.

Net als Volvo beloofde Mercedes gretig om vanaf 2030 alleen nog maar elektrische auto’s te verkopen, zij het met het voorbehoud ‘op markten die dat toestaan’. In het nieuwe jaarverslag van het bedrijf wordt echter een complete herziening doorgevoerd.

“Het bedrijf is van plan om tot ver in 2030 aan verschillende klantbehoeften te kunnen voldoen, ongeacht of het een volledig elektrische aandrijflijn of een verbrandingsmotor is”, aldus het rapport.

In 2023 had Mercedes als doel 20 procent elektrische auto’s te verkopen, maar dat was slechts twaalf procent. Volgens Mercedes’ Zweedse CEO Ola Källenius zal het nog vele jaren duren voordat elektrische auto’s en benzineauto’s hetzelfde gaan kosten.

De redenen voor de gemiste elektrische doelstellingen zijn de uitdagende marktsituatie, die wordt gekenmerkt door knelpunten in de levering en hoge grondstofprijzen. De productie van de eerste volledig elektrische SUV, de EQC, is al stopgezet.

Mercedes-Benz maakt

Advertisement
een belangrijke ommekeer door zijn interne klimaatdoelstellingen te schrappen. Mercedes-Benz heeft in het recente verleden herhaaldelijk verklaard dat het zijn bijdrage wil leveren aan de strijd tegen de klimaatverandering. Het doel was om nog sneller dan wettelijk vereist volledig over te schakelen op elektromobiliteit. Källenius werd onlangs door de raad van toezicht bekritiseerd vanwege zijn ‘alleen-elektrische strategie’.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Vergeet niet de bevestigingsmail te openen om de nieuwsbrief te activeren (check je spambox als je hem niet ziet)


Volvo trekt de stekker uit zijn elektrische automerk omdat het zwaar verlieslatend is

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Max Q
Max Q
2 maanden geleden

Beter investeren in motoren die op waterstof lopen….