Waarom verandert de ONS plotseling de aantallen ‘overtollige sterfgevallen’?

0

Het Britse Office of National Statistics (ONS) heeft gisteren aangekondigd dat zij de manier veranderen waarop zij “overtollige sterfgevallen” in het hele land berekenen, meldt Off-Guardian.

‘Sterfgevallen boven verwachting’ of ‘overmatige sterfgevallen’ zijn een statistiek die de sterftetrends aangeeft. Grofweg wordt het berekend door te schatten hoeveel mensen er per jaar overlijden (op basis van voorgaande jaren) en dat aantal vervolgens af te trekken van het werkelijke aantal geregistreerde sterfgevallen.

Een negatief getal betekent dat er minder mensen zijn overleden dan verwacht, een positief getal betekent meer. Het is ingewikkelder dan dat. Er zijn uiteraard talloze factoren die een rol spelen bij het modelleren, maar dat is het in wezen.

‘Overtollige sterfgevallen’ kregen publieke bekendheid tijdens het hoogtepunt van de Coronahoax, en werden een van die enge rode statistieken waar iedereen het over had.

…en nu verandert de ONS de manier waarop ze het berekenen.

Waarom? We weten het niet, maar er zijn enkele aanwijzingen.

WAT VERANDERDE?

Kortom, overtollige sterfgevallen waren vroeger gebaseerd op een vijfjarig voortschrijdend gemiddelde van geregistreerde sterfgevallen, en het is nu een nogal mysterieus mysterie. (Als je echt in de methode wilt duiken, gaan ze op hun website in op ondraaglijke details ).

Het belangrijkste is dat we moeten opmerken dat de ‘oude methode’ de ‘Covid’-jaren volledig uit de modellering heeft verwijderd, terwijl de ‘nieuwe methode’ slechts een paar maanden of weken van 2020 uitsluit:

Individuele weken en maanden die aanzienlijk zijn getroffen door de onmiddellijke sterfte-impact van de coronaviruspandemie (COVID-19) worden uit de gegevens verwijderd bij het schatten van de verwachte sterfgevallen in daaropvolgende perioden, terwijl de huidige aanpak erin bestaat gegevens voor heel 2020 te verwijderen.

Merk op dat ze met ‘huidig’ verwarrend genoeg de oude methode bedoelen vóór de nieuwe wijzigingen.

WAT IS DE IMPACT?

De nieuw vrijgegeven gegevens ( hier te downloaden ) gaan helemaal terug tot 2011 en herdefiniëren honderden extra sterfgevallen, maar we gaan ons alleen concentreren op het heden van 2019:

Zoals u kunt zien, draait de ‘nieuwe methode’ het verhaal van 2019 volledig om, waardoor het van 6000 extra sterfgevallen naar ruim 34.000 minder sterfgevallen wordt teruggebracht dan verwacht .

(Terwijl we naar deze cijfers kijken, is het interessant hoeveel uitschieter 2019 altijd was in termen van sterfte; je vraagt ​​je af of er enig statistisch voorbereidend werk is gedaan om het aantal sterfgevallen voor het komende pandemiejaar te verzachten.)

In de jaren na de pandemie (2021-23) hebben ze, door een deel van 2020 weer aan de modellenmix toe te voegen, het aantal    verwachte sterfgevallen doen toenemen, en daarmee het aantal overtollige sterfgevallen sterk teruggedrongen.

Het eindresultaat is dat vanaf 2020 de oversterfte met ~15% is teruggedrongen. Meer dan 30.000 ‘overtollige sterfgevallen’ zijn uit de registers geschrapt, meer dan 20.000 alleen al in 2023, en de overgrote meerderheid sinds de uitrol van het vaccin.

WAT WAS HET PUNT?

Dat is een goede vraag, we weten nog niet genoeg om een ​​solide conclusie te trekken – en ik heb me nog niet echt in de cijfers of methoden verdiept om te zien of er sprake is van bedrog.

Maar we weten wel dat statistieken een instrument zijn voor opiniecontrole en narratief management, en wanneer ze officiële maatregelen als deze aanpassen, kan dit een vroeg waarschuwingssignaal zijn. En door over te stappen van een eenvoudig vijfjarig gemiddelde naar een zeer complex, veelzijdig model hebben ze zichzelf de ruimte gegeven om de gegevens in het algemeen te manoeuvreren en te manipuleren.

Advertisement

Opgemerkt moet worden dat de “nieuwe methode” de oversterfte in 2019 massaal verminderde, maar deze in 2020 nauwelijks beïnvloedde, wat betekent dat de “pandemie” er dramatischer uitziet.

Het is ook mogelijk dat ze proberen de schijn van schade door het “vaccin” van Covid te vertragen door het aantal overtollige sterfgevallen naar beneden te halen. Het effectief verbergen van potentiële vaccingerelateerde sterfgevallen door ze opnieuw te bestempelen als ‘verwacht’.

De derde optie is dat het de basis legt voor een toekomstige gebeurtenis, “de volgende pandemie” of iets dergelijks. Door de overtollige sterfgevallen nu terug te dringen, kunnen ze ruimte maken om de overtollige sterfgevallen in de toekomst te overdrijven.

Het kan een combinatie van een of meer van deze factoren zijn, het kan iets zijn waar we nog niet aan hebben gedacht, of het kan helemaal niets zijn.

We zullen gewoon moeten afwachten.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Vergeet niet de bevestigingsmail te openen om de nieuwsbrief te activeren (check je spambox als je hem niet ziet)


The Daily Sceptic heeft er ook een stuk over. De belangrijkste zinnen:

En zo stierven er vorig jaar onverwacht 20.000 minder mensen, volgens het Office for National Statistics. Dat is handig voor een regering die weigert de crisis over het aantal sterfgevallen te onderzoeken.

De veranderingen zijn enorm variabel. De jaren 2011-2013 laten kleine stijgingen zien in het sterftecijfer, maar 2016-19 laten enorme dalingen zien. Dan, in de pandemische jaren, stoppen de cijfers plotseling met bewegen en blijven ze grotendeels hetzelfde (zie onderstaande tabel) – wat weer enigszins handig is voor de regering, omdat het betekent dat ze haar enge pandemische sterftecijfer niet veel naar beneden hoeft bij te stellen.

Dit roept een belangrijke vraag op: waarom kwam er abrupt (en tijdelijk) een einde aan de onderliggende bevolkingstrends die ervoor zorgden dat het aantal in 2019 met ruim 40.000 daalde, zodat het cijfer in 2020 slechts met 8.000 daalde? Noem mij cynisch, maar dat is een groot en handig verschil van jaar tot jaar.

Nu het cijfer voor 2023 met 20.000 is verlaagd en de gegevens in de tweede helft van het jaar met terugwerkende kracht zijn gewijzigd om een ​​overschot in een tekort om te zetten, bestaat er een legitieme zorg dat de crisis over het aantal sterfgevallen kunstmatig tot een einde wordt gebracht.

De ONS kan rommelen. Maar zelfs volgens de nieuwe schattingen zijn de afgelopen twee jaar tienduizenden mensen onverwacht gestorven, en de regering toont nog steeds geen interesse om erachter te komen waarom.

Nederland tovert oversterfte ook weg

Herman Steigstra:

Sinds 2024 heeft het RIVM de rapportage van de oversterfte overgenomen van het CBS. Twee belangrijke wijzigingen zijn daarbij doorgevoerd:

      • De baseline is met bijna 10% verhoogd, waardoor er in de zomermaanden administratieve ondersterfte ontstaat. Deze compenseert dan de oversterfte in de wintermaanden en is er dus per saldo vrijwel geen oversterfte meer.

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties