RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Entertainment

Eva Jinek weet 'uit eerste hand' van wangedrag in tv-wereld

Eva Jinek Beeld © ANP

Eva Jinek (45) is behoorlijk geschrokken van de inhoud van het rapport-Van Rijn over grensoverschrijdend gedrag in de media. Ze noemt het in een interview met 'AD'-bijlage 'Mezza' 'vreselijk' dat het op grote schaal gebeurde.

"Mensen gaan niet beter presteren als ze ongelukkig of bang zijn"

"Er zit nu een smet op de wereld waarin ik werk, de wereld die ik al twintig jaar zo betoverend vind. Dat vind ik heel erg", zegt Eva, die afgelopen jaren verschillende talkshows presenteerde. "Ik heb vooral te doen met al die mensen die al die jaren hiermee hebben rondgelopen en het gevoel hadden dat ze het nooit konden vertellen. Dat is wat mij betreft nu definitief veranderd."

Eva zegt met meerdere mensen te hebben gesproken die elders slechte ervaringen hebben gehad. "Ik weet uit de eerste hand wat het met ze heeft gedaan. De grote vraag is: wat gaat nu gebeuren?" Volgens haar kan het 'niet zonder consequenties blijven'.

Eva
Lees ook:
Eva Jinek: 'Ik krijg gigantisch salaris, zonder salarisconstructie'

Zelf heeft Eva zich nooit schuldig gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. "Alle excessen die zijn beschreven in het rapport, daar kan ik me helemaal niets bij voorstellen. Niet bij schreeuwen, niet bij woede-uitbarstingen. Het zit niet in mij, maar ik geloof ook niet dat het werkt. Mensen gaan niet beter presteren als ze ongelukkig of bang zijn. Het is totale waanzin te denken dat dit nodig zou zijn om tot een prestatie te komen."