via REUTERS / AP
Volledig scherm
© via REUTERS / AP

Moeder Navalny krijgt ultimatum en heeft 3 uur om te beslissen: “Ofwel geheime begrafenis in intieme kring, ofwel begraaft gevangenis hem zelf”

De moeder van de vorige week overleden Poetin-criticus Aleksej Navalny (47) is vanmiddag voor een ultimatum geplaatst door de Russische autoriteiten. Dat meldt de woordvoerder van Navalny, Kira Jarmysj, op X. “Ofwel gaat ze binnen de drie uur akkoord met een geheime begrafenis in intieme kring, ofwel begraaft de gevangenis hem zelf op het terrein van de strafkolonie”, zegt ze. Ljoedmila Navalnaja (69) zou echter geweigerd hebben om te onderhandelen.

41 reacties

  • Mario Berendrecht

    2 maanden geleden
    Zou hier in sommige gevallen ook moeten zijn. Daar zijn grondige redenen voor, alleen moet je wel wat IQ hebben om het te vatten.
  • krista notelaars

    2 maanden geleden
    Ze zijn bang als Navalny een openbare begrafenis krijgt dan gaat een massa Russen er naar toe en kunnen er zeker rellen uitbreken door voorstanders van Navalny dit kan genoeg zijn om een opstand te krijgen tegen het regime in Rusland, iedereen is tegen de oorlog en tegen het regime dat nu aan de macht is, maar niemand durft ervoor op straat komen om te protesteren degene die dat wel doen gaan 10 tot 15 jaar lang de gevangenis in.
  • Swa Wuyts

    2 maanden geleden
    In Rusland wordt de klok meer dan 100jaar teruggedraaid. Tsaar Poetin met een Stalinistische attitude onderdrukt zijn bevolking. Door wie en wanneer wordt deze onmens gestopt in zijn barbaarse praktijken?
  • yabou jack

    2 maanden geleden
    Er geld daar alleen de wet van de sterkste,maar dat blijft niet eeuwig duren.
  • Patrick Moorthamer

    2 maanden geleden
    Ze hebben maw schrik voor opstanden etcetera, grotere crimineel als Poeting loopt er momenteel niet rond.