Europarlementariër AfD: ‘Duitsland is gedoemd’ – heeft ruim $216 miljard verloren door conflict in Oekraïne

0

Het Duitse beleid dat werd ingevoerd in de nasleep van de escalatie van het Oekraïense conflict in februari 2022, vertaalde zich in ernstige verliezen voor de Duitse economie.

Onder leiding van bondskanselier Olaf Scholz en zijn regering deed Duitsland zijn best om zich los te maken van goedkope Russische energie en alle economische banden met Rusland te verbreken, ongeacht hoe gunstig deze waren voor de Duitse economie, meldt Sputnik.

De sluiting van de laatste drie Duitse kerncentrales in 2023 werd niet verrassend gevolgd door het feit dat het land niet langer een energie-exporteur was, maar in plaats daarvan een energie-importeur werd, ook al pochte Scholz dat zijn land klaar is met de opwekking van kernenergie.

Uit de gegevens die het Duitse Instituut voor Economisch Onderzoek onlangs aan de media heeft gepresenteerd, blijkt dat de Duitse economie zo’n 200 miljard euro heeft verloren tijdens het Oekraïense conflict, voornamelijk als gevolg van de stijgende energieprijzen.

Duitsland verliest ruim $216 miljard door conflict in Oekraïne – Instituutdirecteur

In de tussentijd lijkt het erop dat Duitsland evenveel gas uit Rusland importeert als vóór februari 2022, zij het op een veel duurdere manier, zei dr. Gunnar Beck, lid van het Europees Parlement voor de rechtse partij Alternatief voor Duitsland (AfD).

“Het verschil is dat Europa nu Russisch gas importeert via derde landen om de herkomst van het gas te verhullen. Ze kunnen dus doen alsof ze de gasaanvoer vanuit Rusland hebben verminderd, en ze respecteren de sancties, maar ze gaan gewoon door zoals ze voorheen deden door datzelfde gas via derde landen te importeren. En er is officieel verklaard dat het gas uit andere bronnen is”, legde hij uit.

Dit rotonde-importsysteem kost Duitsland uiteraard meer, wat “een belangrijke factor is voor de scherpe stijging van de elektriciteitsprijzen”, merkte Beck op.

Hernieuwbare energie, waar de huidige Duitse regering zich op lijkt te richten, is “veel duurder dan elektriciteit geproduceerd uit fossiele brandstoffen en kan niet gemakkelijk worden opgeslagen”, merkte Beck op.

“Dus Duitsland doet vrijwel wat het al eerder deed. Maar het betaalt gewoon veel hogere prijzen voor hetzelfde. Het is heel erg dom. Het is allemaal bedoeld om te kunnen doen alsof je Oekraïne steunt”, zei hij. ‘Ik bedoel dat je uit de Russische handelsbalans kunt opmaken dat Rusland nog steeds een zeer solide energie-exporteur is. En een groot deel van deze energie die het exporteert, gaat naar West-Europa. Het komt alleen niet rechtstreeks uit Rusland.”

Wijzend op de voor de hand liggende tekortkomingen in het plan van de huidige Duitse regering om in te zetten op hernieuwbare energiebronnen zoals wind- en zonne-energie, wat eenvoudigweg niet genoeg is om “een van de leidende industriële economieën ter wereld van stroom te voorzien”, merkte Dr. Beck op dat “in essentie de Duitse regering niet goed nagedacht heeft over het energiebeleid.”

“Toen het conflict in Oekraïne in februari 2022 escaleerde, gebruikte de Duitse regering, vooral de Groenen, dit als excuus om de verschuiving van fossiele brandstoffen te versnellen en een einde te maken aan de import van Russisch aardgas en aardolie”, zei hij. “Maar dat was slechts een excuus, ze gingen hoe dan ook deze kant op en ze versnelden de beweging naar alternatieve energiebronnen zonder een adequate vervanger voor fossiele brandstoffen te hebben gevonden. Fossiele brandstoffen zijn essentieel voor de Duitse economie, vooral vanwege het dwaze besluit van mevrouw Merkel om kernenergie te beëindigen.”

Aangezien Berlijn van plan lijkt om kernenergie, die Dr. Beck beschreef als “de enige oplossing voor de huidige energievoorzieningsproblemen van Duitsland”, links te laten liggen en blijft streven naar “duidelijk onbetrouwbaardere” hernieuwbare energiebronnen, lijken de vooruitzichten voor de Duitse industrieën en consumenten niet bijzonder rooskleurig.

“De levensstandaard in Duitsland zal blijven dalen en de Duitse industrie zal vanwege de hoge energiekosten steeds minder concurrerend worden. We zien nu al dat de Duitse industrie de productie naar Oost-Europa en Amerika verplaatst. Deze trend zal zich voortzetten. En het resultaat kan alleen maar een verdere erosie van de levensstandaard in Duitsland zijn. Door de stijgende werkloosheid zal de inflatie hoog blijven. Ik denk dat Duitsland nog vele jaren gevangen zal blijven in de spiraal van stagflatie”, voorspelde Dr. Beck.

Advertisement

Met betrekking tot de manier waarop deze situatie de politieke vooruitzichten van Scholz zou kunnen beïnvloeden, merkte Dr. Beck op dat, hoewel de huidige Duitse regering steeds impopulairer wordt, er geen alternatief lijkt te zijn.

“Er is een enorme lastercampagne gaande tegen mijn eigen partij wegens vermeend rechts-extremisme. In feite verwoorden we in grote lijnen standpunten die ongeveer 25 jaar geleden in Duitsland gemeengoed waren. Er is niets rechts-extremistisch aan”, legt hij uit. “Dus de meest waarschijnlijke uitkomst van de volgende federale verkiezingen in Duitsland, in 2025, zal een overwinning van de Christen-Democratische Partij zijn. Maar de Christen-Democratische Partij is min of meer toegewijd aan hetzelfde beleid als de SPD. Ze zullen dan een coalitie aangaan met de SPD en/of de Groenen. Afhankelijk van de uitslag van de verkiezingen zijn er mogelijk twee partijen waarmee je een coalitie kunt aangaan.”

Lees meer
Victoria Nuland meldt onomwonden dat Duitsland een vazalstaat is
Lees meer
Hoe Angela Merkel Duitsland onderwierp aan de VS

Een dergelijke coalitie, zo suggereerde Beck, zou dan ‘in grote lijnen hetzelfde beleid voortzetten’ als de huidige regering, om nog maar te zwijgen van het feit dat ze niet in staat zouden zijn ‘iets anders te doen, omdat mevrouw von der Leyen op EU-niveau zeer strenge doelstellingen heeft opgelegd aan de EU. alle EU-lidstaten.”

“Dus ik ben er vrij zeker van dat de malaise zal voortduren als het gaat om het Duitse buitenlandse beleid, het Duitse energiebeleid en het Duitse industriebeleid. Er zal geen beslissende verandering komen in het energiebeleid, en Duitsland zal blijven achteruitgaan”, zei hij.

“Ik zou zelfs zo ver gaan om het volgende te zeggen. Ja, de Duitse economie en Duitsland als land zijn erin geslaagd zich te herstellen van twee wereldoorlogen. Mijn eigen inschatting is dat het zeer onwaarschijnlijk is dat Duitsland zich zal herstellen van het beleid van deze regering, en ook van de regering-Merkel, als gevolg van het gecombineerde effect van massamigratie en een totaal belachelijk en onrealistisch energiebeleid, gecombineerd met diverse andere dwaasheden die worden opgelegd aan Duitsland door de Europese Commissie, en uiteraard versterkt door de economische gevolgen van het conflict in Oekraïne.”

Volgens dr. Beck is Duitsland “waarschijnlijk een periode van definitieve neergang als grote industriële macht ingegaan”, waarbij alle “gevestigde partijen” van het land “volledig onwillig zijn om de voor de hand liggende alternatieven in overweging te nemen.”

“Er zijn voor de hand liggende oplossingen voor het Duitse probleem. Een volledige heroriëntatie in het energiebeleid van het land, een einde aan de groene transformatie van de economie, een einde aan het drukken van geld door de Europese Centrale Bank en een einde aan het opendeurmigratiebeleid.” hij voegde toe. “Maar geen enkele Duitse partij, behalve de AfD, is bereid de noodzakelijke verandering door te voeren. Ik ben bang dat Duitsland naar mijn mening gedoemd is.”


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Vergeet niet de bevestigingsmail te openen om de nieuwsbrief te activeren (check je spambox als je hem niet ziet)


Het schokkende document: Hoe de VS de oorlog en de energiecrisis in Europa planden

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties