De Bossche bol blaast honderd kaarsjes uit, maar hoe eet je het gebakje zonder te knoeien?

Met videoGoed nieuws voor gebakliefhebbers, want er is vrijdag een goede reden om langs de bakker te gaan voor een romige lekkernij: de Bossche bol viert zijn honderdste verjaardag. We genieten al een eeuw van de met slagroom gevulde bol, maar welke bakker maakte eigenlijk de eerste? En nog belangrijker: hoe eet je het gebakje zónder te knoeien?

  1. Prinsessen Beatrix, Irene en Margriet verkopen grond rond Paleis Soestdijk en hebben plannen voor nog een deal
    PREMIUM

    Prinsessen Beatrix, Irene en Margriet verkopen grond rond Paleis Soestdijk en hebben plannen voor nog een deal

    De prinsessen Beatrix, Margriet en Irene hebben voor ruim 2 miljoen euro stukken grond verkocht rond Paleis Soestdijk, blijkt uit onderzoek van AD Amersfoortse Courant. Voor een ander, meer omstreden stuk grond hebben de prinsessen een voorlopige koopovereenkomst gesloten met een projectontwikkelaar. Omwonenden hadden hen gevraagd de grond juist niet te verkopen om de ruimte en het groen te behouden.
    Baarn, Soest
  2. Oud-rechercheurs over de 50 jaar oude, onopgeloste zaak van het Heulmeisje: ‘Het wás opgelost’
    PREMIUM
    RECONSTRUCTIE

    Oud-recher­cheurs over de 50 jaar oude, onopgelos­te zaak van het Heulmeisje: ‘Het wás opgelost’

    Het is een van de oudste cold cases van Nederland. Met een doodverklaarde vrouw, die jaren later tóch blijkt te leven. Een verdachte (73) die na achttien jaar zegt dat hij ‘iets verschrikkelijks’ heeft gedaan en zichzelf doodt. Een moordzaak die bizarre wendingen kent. Hoe politie en justitie een laatste ultieme poging doen om te achterhalen wie het mysterieuze Heulmeisje is en wie haar heeft gedood.
    Maarsbergen