Translate

vrijdag 23 februari 2024

'S Werelds dodelijkste dierenaanval in WO II zag 100 krokodillen 500 Japanse soldaten levend opeten terwijl hun kameraden huiveringwekkend geschreeuw hoorden

  


Er wordt beweerd dat de krokodillen naar de soldaten werden getrokken door de 'geur van bloed'

BIJ 's werelds dodelijkste krokodillenaanval zouden 500 soldaten levend zijn opgegeten in "een kakofonie van de hel" terwijl hun kameraden hen hoorden schreeuwen.

Het "bloedbad op Ramree Island" wordt door velen beschouwd als de ergste krokodillenaanval in de geschiedenis, aangezien ongeveer 100 van de reptielachtige beesten nietsvermoedende troepen aanvielen die door donkere moerassen vluchtten.

Er wordt beweerd dat ongeveer 100 krokodillen in 1945 500 Japanse soldaten op Ramtree Island hebben afgeslacht
6
Er wordt beweerd dat ongeveer 100 krokodillen in 1945 500 Japanse soldaten op Ramtree Island hebben afgeslacht  Krediet: Getty Images - Getty
Britse soldaten hadden tijdens het hoogtepunt van de Tweede Wereldoorlog 1.000 vijandelijke troepen teruggedrongen in een moerassige mangrovejungle
6
Britse soldaten hadden tijdens het hoogtepunt van de Tweede Wereldoorlog 1.000 vijandelijke troepen teruggedrongen in een moerassige mangrove jungleKrediet: Wikipedia
Krokodillen 'trokken echter naar de doden, gewonden en ongedeerde mannen die vast waren komen te zitten in de modder'
6
Krokodillen 'trokken echter naar de doden, gewonden en ongedeerde mannen die vast waren komen te zitten in de modder'Krediet: Getty
Britten dwongen 1.000 Japanse soldaten in door krokodillen geteisterde wateren op Ramree Island
6
Britten dwongen 1.000 Japanse soldaten in door krokodillen geteisterde wateren op Ramree Island

De nachtmerrie zou vandaag 79 jaar geleden hebben plaatsgevonden toen Britse soldaten vochten in Birma, nu Myanmar, in Zuidoost-Azië tijdens het hoogtepunt van de Tweede Wereldoorlog.

Ze hadden net 1.000 vijandelijke Japanse troepen teruggedrongen in een moerassige mangrovejungle terwijl de oorlog woedde, waarbij beide partijen verwikkeld waren in een meedogenloze strijd.

Maar terwijl mannen aan beide kanten wanhopig probeerden elkaars aanvallen te overleven, zou al snel een derde partij in het middelpunt van de belangstelling komen te staan.

Helaas voor de terugtrekkende Japanse soldaten waren ze zich totaal niet bewust van de gruwel die op het punt stond te gebeuren.

Ongeveer 100 krokodillen lagen op de loer, "gealarmeerd door het lawaai van oorlogsvoering en de geur van bloed", aldus natuuronderzoeker Bruce Stanley Wright, die beweerde aanwezig te zijn bij de huiveringwekkende scène.

"Met de eb van het tij trokken de krokodillen naar de dode, gewonde en ongedeerde mannen die vast waren komen te zitten in de modder," voegde hij eraan toe.

"Die nacht was de meest verschrikkelijke die een lid van de bemanning ooit heeft meegemaakt."

Het is onduidelijk hoeveel er die dag door de gigantische reptielen werden verscheurd, hoewel wordt aangenomen dat 500 mannen nooit uit het moeras zijn gekomen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten