Verkeerchaos in Madrid terwijl de Spaanse boeren beloven door te gaan met protesten en concessies afdoen als ‘bedrog’

0

Ruim 500 tractoren uit verschillende regio’s kwamen naar de Spaanse hoofdstad, waar ze beloofden hun strijd voort te zetten totdat premier Pedro Sánchez en zijn linkse coalitie concrete maatregelen zouden treffen om de levensvatbaarheid van de sector veilig te stellen, meldt EURACTIV.es

ASAJA-president Pedro Barato verzekerde dat boerenverenigingen in het hele land hun demonstraties zullen voortzetten totdat de regering haar beleid voor de belegerde sector verandert, meldde Euractiv’s partner EFE.

“We moeten ons mobiliseren om de publieke autoriteiten te vertellen wat ze verkeerd hebben gedaan, wat ze goed hadden kunnen doen”, zei hij, verwijzend naar kwesties als de versoepeling van het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) of de import van producten uit derde landen. die niet aan alle EU-normen voldoen.

COAG-secretaris-generaal Miguel Padilla beloofde dat de “strijd zal doorgaan”.

“We gaan door met vechten totdat de doelstellingen zijn bereikt, omdat we ons in een zeer moeilijke situatie bevinden, en de organisaties demonstreren wanneer we de onderhandelingsroute hebben uitgeput en we moeten aantonen dat er een probleem is”, zei hij tegen EFE.

De landelijke protesten, die op 6 februari begonnen en geleid hebben tot konvooien en wegversperringen door het hele land, roepen op tot veranderingen in het gemeenschappelijk landbouwbeleid van de EU en tot lokale en nationale overheden om actie te ondernemen om eerlijke inkomens te garanderen te midden van de stijgende productiekosten .

Soortgelijke protesten hebben de afgelopen weken plaatsgevonden in landen in heel Europa.

Een enorme ‘tractorada’

Sinds de boeren hun protesten begonnen, zijn er tientallen marsen en demonstraties geweest in logistieke en distributiecentra om maatregelen te eisen om de sector te beschermen.

Demonstranten zijn ook kritisch over de import van landbouwproducten uit derde landen die niet voldoen aan de productievereisten van de EU.

De zogenaamde ‘tractorada’ van woensdag werd twee dagen eerder aangekondigd nadat de landbouwvakbonden een lijst met voorstellen van de Spaanse minister van Landbouw, Luis Planas (PSOE/S&D) hadden verworpen en deze hadden afgedaan als ‘bedrog’ en zeiden dat ‘geen van deze voorstellen alle problemen zullen oplossen waarmee Spaanse boeren worden geconfronteerd.

Veel tractorchauffeurs brachten de nacht door aan de rand van de stad, wachtend op deelname aan een mars door de straten van de hoofdstad naar het hoofdkantoor van het ministerie van Landbouw, gelegen tegenover Atocha, een van de drukste hogesnelheidstreinstations van het land ( AVE).

Advertisement

Maar slechts een klein deel van de 500 tractoren die de reis maakten, had toegang tot het stadscentrum om buiten het ministeriegebouw te demonstreren.

Naast het protest in de hoofdstad zijn er in verschillende delen van het land oproepen geweest voor woensdag, de zestiende dag van demonstraties.

Poolse boeren blokkeren de Oekraïense grens, ondermijnen de globalistische premier Tusk en maken Zelenski boos

Poolse boeren hebben dinsdag met hun tractoren de grens met Oekraïne volledig tot stilstand gebracht toen ze protesteerden tegen de ‘ongecontroleerde’ stromen van goedkope producten uit hun door oorlog verscheurde buurland, die volgens hen hun vermogen om zaken te blijven doen ernstig hebben ondermijnd.

Als zware klap voor de onlangs geïnstalleerde globalistische premier Donald Tusk, die heeft gezworen de meest ‘pro-Oekraïense politicus van Europa’ te zijn, hebben boeren uit zijn land Kiev opnieuw op de korrel genomen door de grensovergangen bij Lublin en Podkarpackie te sluiten met honderden tractoren, waardoor grote transportvrachtwagens het land volledig in en uit konden komen en tientallen kilometers lange wachtrijen ontstonden, meldde het Poolse persbureau PAP.

Op tractoren, met rood-witte Poolse vlaggen, waren borden aangebracht waarop stond: “Stop de ongecontroleerde toestroom van Oekraïense goederen” en “De landbouw sterft beetje bij beetje”.

In een gesprek met het Franse persbureau AFP, zei een boer bij het protest, Tomasz Golak: “Ik ben hier zodat we de beperkingen die de Europese Unie heeft ingevoerd op het gebied van braaklegging, en de Green Deal, laten varen, en vooral zodat deze Oekraïense voedingsmiddelen stoppen aankomen”, en voegde eraan toe: “Dit jaar wordt tarwe verkocht voor de helft van de prijs van vorig jaar”.

Franse boeren geven ook niet op


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Vergeet niet de bevestigingsmail te openen om de nieuwsbrief te activeren (check je spambox als je hem niet ziet)


Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties