Marko schat tijdsverschil met concurrentie in: 'Dat verklaart de grote sprong die we maakten' Formule 1
Formule 1

Marko schat tijdsverschil met concurrentie in: 'Dat verklaart de grote sprong die we maakten'

Marko schat tijdsverschil met concurrentie in: 'Dat verklaart de grote sprong die we maakten'

Max Verstappen sloot de openingsdag van de wintertest in Bahrein op woensdag met een grote voorsprong af; meer dan een seconde. De reacties uit het Red Bull Racing-kamp waren na afloop dan ook positief, maar teamadviseur Helmut Marko benadrukte na afloop bij Auto Motor und Sport dat het beeld vertekend was, en dat de uitdagers dichter bij Red Bull staan dan de tijdenlijsten aangaven. De concurrentie ziet Red Bull wel als duidelijke favoriet.

Waar Verstappen nog een voorsprong van meer dan een seconde pakte op Lando Norris, met Ferrari daarachter op de derde plek, voert Carlos Sainz op het moment van schrijven de tijdenlijsten aan. Hoewel de Spanjaard zijn snelste rondetijd op een C4-band liet noteren - een compound zachter dan de C3-banden die door de meeste concurrenten gebruikt worden - zijn de tijden van Ferrari veelbelovend.

Marko schat gat in op drie tienden

Dat sluit dan ook aan met de woorden van Marko na de eerste testdag. 'De voorsprong is niet zo groot als het lijkt', deelde de 80-jarige. Dat had vooral te maken met de andere testprogramma's die door Ferrari en McLaren gevolgd werden. 'Wij waren de enigen die in de koele avonduren met verse mediumbanden het asfalt opzochten. Dat verklaart de grote sprong die we in de middag maakten.'

Marko meent wel dat zijn team voorlopig het snelste is, maar de 1,1 seconden voorsprong van Verstappen op de openingsdag geven dus een vertekend beeld. 'Wij schatten onze werkelijke voorsprong in op drie tienden', geeft de Red Bull-man aan. Andrew Shovlin, hoofdingenieur bij concurrent Mercedes, ging ook in op de verhoudingen, en lijkt een vergelijkbaar beeld te verwachten als in 2023. 'Ferrari, McLaren, Aston Martin, en Mercedes ontlopen elkaar bijna niks, maar één ding is duidelijk: Red Bull ligt voor', aldus Shovlin.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement bij Viaplay af, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws