Portugal in rouw: succestrainer Artur Jorge op 78-jarige leeftijd overleden

Portugal in rouw: succestrainer Artur Jorge op 78-jarige leeftijd overleden

22 februari - 16:28 Laatste update: 17:41
18

Portugal rouwt om Artur Jorge. De voormalig trainer van onder meer Vitesse en FC Porto, is op 78-jarige leeftijd overleden. Jorge is een befaamd trainer in Portugal en boekte grote successen met FC Porto.

In Portugal is Artur Jorge een grote naam. Als voetballer ging hij vanuit de jeugdopleiding van FC Porto naar Benfica, waar hij als spits 105 doelpunten wist te maken in 130 wedstrijden. Ook kwam Jorge tot zestien interlands voor Portugal, waarin hij eenmaal trefzeker was.

Wedden

Meer odds

Na zijn loopbaan als speler bleef Jorge in de voetbalwereld actief. Na periodes bij Vitória Guimarães, CF Belenenses en Portimonense werd hij hoofdtrainer bij Porto, waarmee hij uiteindelijk drie keer de landstitel won. Ook internationaal was hij succesvol met de club waar hij werd opgeleid. In 1987 won Porto de Europacup 1, door met 2-1 af te rekenen met Bayern München.

Later stond Jorge aan het roer bij onder meer Paris Saint-Germain, Benfica en CSKA Moskou, en was hij bondscoach van Portugal, Kameroen en Zwitserland. In 1998 was de Portugees nog vier maanden trainer van Vitesse.