De Duitse douane en politie hebben onlangs met hulp van de Nederlandse douane een illegale sigarettenfabriek opgerold in Kranenburg, net over de grens bij Nijmegen. In de fabriek konden 10 miljoen sigaretten per week worden geproduceerd.
Volledig scherm
PREMIUM
De Duitse douane en politie hebben onlangs met hulp van de Nederlandse douane een illegale sigarettenfabriek opgerold in Kranenburg, net over de grens bij Nijmegen. In de fabriek konden 10 miljoen sigaretten per week worden geproduceerd. © Foto ZFA Essen

Pakje peuken in de winkel kost 13 euro, via Telegram 3,50 euro: handel in illegale sigaretten explodeert

Vanuit de kofferbak, via Snapchat en Telegram en onder de toonbank van avondwinkels: de handel in illegale peuken tiert welig nu de prijs van sigaretten blijft stijgen. Alphen aan den Rijn, Schiedam en Nijmegen zijn zelfs bestempeld tot ‘brandhaard’ van de zwarte handel. Tabaksverkopers zien de ontwikkeling met lede ogen aan. ,,Het is volkomen terecht. Je zou wel gek zijn als je het niet doet.”

  1. Op ultrarechts congres komt Wilders met traditioneel PVV-repertoire, maar: ‘Ik ga nu de formatie niet killen’
    Met video

    Op ultra­rechts congres komt Wilders met traditio­neel PVV-repertoire, maar: ‘Ik ga nu de formatie niet killen’

    In zijn toespraak op het ultrarechtse congres in Boedapest putte Wilders vrijdag uit het bekende PVV-repertoire tegen migratie, islam en de ‘linkse elite’. Maar de PVV-leider benadrukte ook dat hij de formatie niet wil opblazen met een speech. De geruststelling was blijkbaar nodig voor formatiepartners, Wilders zoekt met tweets en teksten de grenzen op van de samenwerking.