image 2024 02 22 150810

Moeder van Richard K. onthult telefoongesprek vanuit gevangenis

Nieuwsfeb 22 , 14:53
De moeder van Richard K. heeft aan het AD onthult dat zij een telefoontje kreeg van haar zoon vanuit de gevangenis. Volgens haar hield Richard het kort aan de telefoon.

Drama in Weiteveen

In de podcast Weiteveen bespreken verslaggevers van het AD hoe het mogelijk is dat in een klein Drents dorpje zo een groot drama kon plaatsvinden. Richard K. schoot Ineke en Sam, ouders van twee jonge kinderen, dood. In de nieuwst aflevering proberen verslaggevers te achterhalen hoe het kan dat Richard K. nog wapens in huis had ondanks het conflict met de kopers van zijn huis.

Telefoongesprek met Richard

Daarnaast komt ook de moeder van Richard aan het woord. Zij vertelt dat ze nog belde met Richard K. vanuit de gevangenis. Richard zei alleen maar 'zorg goed voor jezelf' tegen zijn moeder, zo vertelt verslaggever Victor Schildkamp.

Vrouw Richard K.

De vrouw van Richard K. is vlak na de moord op Facebook live gegaan. Daarin vertelt zij haar verhaal rondom de moord waarbij haar man Richard K. verdachte is.
'Een jaar lang hebben de mensen die het ouderlijk van Richard hebben gekocht ons het leven zuur gemaakt. Ze zeiden dat de woning niet goed was, ons bedreigd, ze hebben onze kinderen bedreigd. En ze hebben onze paardjes bedreigd. Ze hebben ons getergd tot op het bot', zegt de vrouw.
Vervolgens zegt ze in tranen dat ze tegen Richard heeft gezegd dat hij er niks van moet aantrekken: 'Trek je er niets van aan, het recht zal zegevieren. Maar Richard is dus helemaal doorgedraaid'
De vrouw zegt dat Richard naar de mensen toe is gegaan. Ze denkt dat het slachtoffer Richard had bedreigd met een pistool. 'Ik weet het niet ik was er niet bij. Zoals gewoonlijk ben ik zo plichtsgetrouw naar mijn werk gegaan. Op mijn werk hoorde ik dat Richard er heen is gegaan en dat hij waarschijnlijk die mensen heeft neergeschoten en dat hij zelfmoord wilt plegen.' Bekijk de video van de vrouw hier.