image 2024 02 22 100950

YouTuber Acid krijgt hoge straf na exposen Reuzegommers

Nieuwsfeb 22 , 10:02
De populaire Vlaamse Youtuber Acid krijgt drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete van 800 euro opgelegd omdat hij vorig jaar namen heeft bekendgemaakt van leden van de studentenvereniging die betrokken waren geweest bij een gewelddadige ontgroening. Aankomend studentenlid Sanda Dia overleed als gevolg van de ontberingen. De lage straffen die de daders vervolgens kregen, wekten grote verontwaardiging in België.

Straf Acid

In die periode van volkswoede, nadat bekend was geworden dat de daders met taakstraffen en een boete werden bestraft, maakte Acid de video waarin hij de namen onthulde van vier van de leden van de Leuvense studentenvereniging. Hij toonde ook foto's waarop andere leden te zien waren. Bij de mensen die zo herkend konden worden, zat ook een voormalig lid dat niet bij de fatale studentendoop betrokken was. Het is dat lid dat de zaak tegen Acid had aangespannen. Diens ouders hebben een restaurant in Antwerpen en kregen last van valse reservaties en negatieve recensies.

Drie maanden cel

“Het is schrikken als je een rechter ‘drie maanden cel’ hoort zeggen. Ook al is het met uitstel”, zei Acid na afloop tegen de pers. “Het blijft wel een straf die op m’n strafblad zal staan. En dat was bij de Reuzegommers niet het geval. Dat is kut. Vreselijk, zelfs. Ik zal dit voor de rest van m’n leven moeten meedragen.”

Trots

De YouTuber zegt wel trots te zijn op wat hij heeft gedaan. “Ik zou het zo opnieuw doen. Ik heb in mijn video gezegd wat veel mensen dachten. Wat ik vandaag krijg, is een ferme boterham. Maar ik blijf positief, ook al is er eigenlijk niets positiefs aan.” Acid laat weten dat hij niet in beroep zal gaan tegen de uitspraak en dat hij doorgaat met het maken van video’s. Bekijk hieronder een van de laatste video's die Acid plaatste.