Thuistenue lekt uit: Oranje met 'marineblauwe' en 'blauwgroene' accenten op EK

Thuistenue lekt uit: Oranje met 'marineblauwe' en 'blauwgroene' accenten op EK

22 februari - 08:50 Laatste update: 16:07
67

De KNVB heeft nog niets bevestigd, maar het heeft er alles van weg dat bekend is in welk tenue het Nederlands elftal komend EK in Duitsland de 'thuiswedstrijden' gaat spelen. Het thuisshirt van Oranje is gelekt.

Op de website van Footy Headlines verschijnt het waarschijnlijke thuisshirt van het Nederlands elftal. Het doorgaans betrouwbare medium, als het om tenues gaat, kwam de afgelopen jaren meerdere malen met de nieuwe shirts van grote clubs in het binnen- en buitenland en had het vrijwel altijd aan het juiste eind. Oranje gaat op het EK spelen in een voornamelijk oranje shirt met marineblauwe en blauwgroene accenten.

Naar verluidt is het shirt vanaf maart of april te bestellen. Op 22 maart speelt Nederland zijn laatste thuiswedstrijd voor het EK van start gaat. De kans is levensgroot dat de ploeg van bondscoach Ronald Koeman tegen Schotland in het nieuwe tenue aantreedt. Op het eindtoernooi speelt Oranje in de groepsfase tegen Frankrijk, Oostenrijk en de winnaar van een play-offronde.

Eerder lekte het uittenue van Oranje al uit. Bekijk het hier.