Facebook
Volledig scherm
© Facebook

Dankbare gast geeft serveerster fooi van 10.000 dollar, maar dan begint voor haar de ellende

Het is (stiekem) de droom van iedereen die in de bediening werkt: ooit eens een dikke, vette fooi krijgen waarvan je - bijvoorbeeld - een mooie auto kunt kopen. Voor een Amerikaanse serveerster werd die droom begin deze maand werkelijkheid, nadat een gast in het restaurant een envelopje achterliet met daarin 10.000 dollar. Een klassiek feelgood-verhaal met alleen maar winnaars, zou je zeggen, tot het een onaangename wending kreeg.

38 reacties

  • Harry De groot

    2 maanden geleden
    Als zo mooie dame kan je makkelijk veel geld verdienen in deze tijd. Misschien een mooi moment voor een carrière switch.
  • Natascha Grootveld

    2 maanden geleden
    Ik lees de reacties hieronder maar in de VS werkt dit anders. In de VS krijgen de medewerkers in de bediening een vrij laag loon en door de fooien die ze krijgen (en waar ze dus harder hun best voor doen dan hier in NL) kunnen ze toch nog een mooi bedrag verdienen. Voor de mensen in de keuken is dit dus anders.. Die weten dat ze geen fooien krijgen en hebben waarschijnlijk een hoger basisloon.
  • Robin Hagendoorn

    2 maanden geleden
    Het probleem is dat in Amerika mensen die in de horeca werken niet kunnen leven van het salaris wat ze ontvangen; de werkgevers gaan ervan uit dat iedere klant fooi geeft en dat dit een prominent onderdeel is van het salaris van horeca medewerkers. Het basissalaris is extreem laag en volstrekt ontoereikend om van te leven voor mensen zoals deze dame. Dit geeft conflicten en spanningen in dit soort zaken. In Nederland is er een minimumloon. Daar nauwelijks.
  • Marieke Dickens

    2 maanden geleden
    Zo bijzonder hoe mensen zoals Mark Bouwman bij een verhaal over een serveerster uit Amerika de pleegzorg in Nederland betrekken. Sterk staaltje Let's make this about me.
  • Marieke Dickens

    2 maanden geleden
    @Maka makatiki, je bent de eerste van wie ik dat hoor. En ik ken heel wat horecamensen. Tegenwoordig gaat alles in de pot, eind van de maand wordt dit verdeeld onder alle medewerkers, wel zo eerlijk, het keukenpersoneel werkt net zo hard.